Király ez a karaj

2017.08.01. 21:00

Pompás étel alig 40 perc alatt

Nem kell különösebben virtuóznak lennie a konyhaművészet terén ahhoz, hogy ezt mennyei eledelt elkészítse.

Karajcsíkok cukkinibe tekerve - Hozzávalók 4 személyre

600 g sertéskaraj (csont nélküli)

2 db kisebb cukkini

bors

4 gerezd fokhagyma

100 ml olaj

Paradicsomos mártogatós:

4 db paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 szál bazsalikom

2 kk parmezán sajt

50 ml extra szűz olívaolaj

A karajt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd csíkozzuk fel. A cukkiniket mossuk meg, majd zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szeletekre. A húscsíkokat csavarjuk 1-1 szelet cukkinibe, sózzuk, borsozzuk meg, kenjük meg a 4 gerezd zúzott fokhagymával elkevert olajjal, és hagyjuk állni.

A paradicsomokat mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és törjük össze. A bazsalikomot aprítsuk finomra. A paradicsomot tegyük keverőtálba, majd ízesítsük a 2 gerezdnyi fokhagymával, a bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal, adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot és az extra szűz olívaolajat. Tálalásig tegyük a mártogatóst a hűtőbe.

Akkor a legfinomabb, ha a karajcsíkokat faszénparázs fölött sütjük pirosra. Külön tálkában tálaljuk mellé a paradicsomos mártogatóst.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!