tragédia

2018.04.09. 14:00

Húsvéti halál: férje után Gábor fiát is elveszítette a többgyermekes anya

A 18 éves L. Gábort édesanyján kívül négy testvére is gyászolja. A fiú húsvétkor halt meg, miután a rendőrség gyanúja szerint a legjobb barátja bántalmazta. Az anya nem hiszi, hogy ez történt.

Palásti Péter

L. Gábor életét veszítette

Forrás: Mazán T./police.hu

A Tárkány és Ászár közötti műút közelében kicsi, kisebb és egészen apró hajlékok húzódnak egymás mellett. Többet is elnézve, az ember csak azon csodálkozik, hogy még nem rogytak össze. A Felsővasdinnye-pusztán élőknek viszont ez fel sem tűnik; ők megszokták a szomorú látványt. A húsvéthétfőre virradó éjszaka során életét vesztett L. Gábor nem tartozott közéjük.

Az ő családjuk otthona egy átlagosnál jobb állapotú sorház legszélén található a bekötőút legelején. A vékony drótkerítés két tartóoszlopa között régebben talán vaskapu is volt... A jobb oldali rozsdás csőnek egy gyerekbiciklit, a bal oldalinak pedig egy férfikerékpárt támasztottak. Talán azt, amit néhány napja még Gábor is használt.

A kétkerekűek között jutunk be az udvarra, ahol fekete nadrágban és fekete blézerben fogadott minket a gyermekét gyászoló édesanya. Mónika eddig ötször adott életet: húsz éve Marikának, 18 esztendeje Gábornak, aztán másfél évtizeddel ezelőtt Józsefnek, tíz éve Richardnak és nyolc esztendeje Alexandrának. Négy hónap múlva pedig egy kislánynak fog.

A megtört asszonyt másfél éve is váratlan tragédia érte. Akkor szintén rendőrök keresték fel, és közölték vele, hogy férje autóbalesetben meghalt. Abban a pillanatban azt hitte, hogy megnyílik alatta a föld, néhány napja szintén.

– Tudja, voltak itt már pesti újságírók, meg tévések és rádióriporterek is. Nekik is elmondtam amit tudtam, de nem volt sok értelme. Hogy honnan vették mindazt, amit közreadtak, azt nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy senki sem tud semmi biztosat. Nem hiszem el, hogy a fiam legjobb barátja, akivel iskolás koruk óta rendkívül szoros volt a kapcsolatuk, szándékosan bántalmazta volna a gyerekemet. Még akkor sem, ha esetleg többet ittak, mint amennyit elbírtak. Gábor egyébként nem volt piás. Megivott persze ezt-azt, de nem rendszeresen és főleg nem sokat.

A részletek még nem ismerhetők

A rendőrség korábbi közleménye szerint Felsővasdinnye-pusztán április elsején együtt italozott egy 26 éves férfi a saját otthonában 18 esztendős barátjával. A hivatalos tájékoztatóban úgy fogalmaztak, hogy az este folyamán szóváltásba keveredtek, s az idősebb többször megütötte a fiatalabbat. Ezt követően nyugovóra tértek. A vendéglátó hajnalban vette észre, hogy ismerőse nem lélegzik, ezért kihívta a mentőket. Az elsődleges vizsgálatok alapján a sértettet bántalmazták, bűncselekmény áldozata lett. A bíróság azóta már elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Gányai Balázstól megtudtuk, hogy a férfit már többször kihallgatták, aki válaszolt a feltett kérdésekre, de részleteket nem mondott.

Amikor itt tartott, megcsörrent a telefonja, s beszélgetőpartnerének elmondta azt is, hogy fia temetése április 12-én, 16 órakor lesz a tárkányi temetőben. Majd így folytatta:

– Nem értem ezt a nagy felhajtást. Jönnek mindenféle emberek, faggatnak, aztán elmennek. Bezzeg, amikor a férjem halt meg, senki sem kérdezte, hogy mihez fogok kezdeni egyedül öt gyerekkel. A párom munkahelyének vezetőin kívül senki sem segített. Vajon most bárkinek is eszébe jut? Nem tudom, de bízom benne. Mert nagyon rosszul állunk anyagilag, és a legegyszerűbb temetés is igen drága. Írják meg, hogy aki bármivel is tud segíteni, azt köszönettel elfogadom. Nem csak pénzt, hanem ruhaneműt vagy akármi mást.

Folytatta volna még, de félbeszakítottam, s feltettem neki a korábban kétszer is magamban tartott kérdést: – Találkozott már a nyomozás szerint halált okozó testi sértés elkövetőjének édesanyjával a tragédia óta?

– Szerintem neki még nehezebb elviselni a történteket, mint nekem. Többszörös anyaként ebben biztos vagyok. El fogom mondani, hogy én nem haragszom rá, hiszen a fiamat ugyanúgy szerette, mint a sajátját.

 

Címkék#Tárkány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!