Sport

2016.02.09. 08:14

Veszélyes rangadón fúj Kassai Viktor

Nem mindennapi feladat jutott Kassai Viktornak: a neves tatabányai játékvezetőt jelölték ki az Egyiptomban hatalmas rangadónak számító al-Ahli-Zamalek mérkőzés levezetésére.

V.T.P.

Kassai Viktor munkáját Tóth Vencel, Ring György és Farkas Ádám segíti. Az egyiptomi szövetség hivatalos honlapja azt írja, hogy az ország szövetsége választotta ki a magyar játékvezetőket a feladatra.



Egy helyi portál is foglalkozik a hírrel, a honlap röviden bemutatja a Tatabányán élő Kassait, megemlítve, hogy ott volt a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon is, valamint ő vezette a 2011-es Bajnokok Ligája döntőjét, amelyen a spanyol Barcelona 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet a Wembley Stadionban.

Az afrikai kontinensen kevés nagyobb rangadó létezik, mint Egyiptom két ősi rivális csapatának, az al-Ahlinak és a Zamaleknek az összecsapása. A házigazda 17 forduló elteltével a bajnokság élen áll, míg riválisa négy ponttal lemaradva mögötte a második.

A két gárda mérkőzéseinek meglehetősen viharos múltja van, a két szurkolótábor finoman fogalmazva nem ápol felhőtlen kapcsolatot egymással. A fanatikusok nem egy esetben összecsaptak egymással, az atrocitások több esetben halálos áldozatokat is követeltek. A World Soccer Magazine 2008-ban a világ 8. legvadabb derbijének választotta a kairói rangadót.

Az egyiptomi klubfutballra erős árnyékot vetett a 2012 februárjában, Port Szaidban történt szurkolói atrocitás, amelyben 74 ember halt meg és több mint ötszázan sérült meg. A történtek miatt sokáig nem is rendeztek bajnoki mérkőzéseket az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!