Sport

2015.01.30. 16:40

Óriási meccsekre számíthatunk a hétvégén

Több rangadó, illetve éles meccs vár csapatainkra ezen a hétvégén. Floorballban a harmadik szőnyiek a negyedik otthonában játszanak. Pólósaink pedig már a kupadöntőért szállnak vízbe. Női tekéseinkre is kemény csata vár Zalában.

Kovács L./Petrik J.

NB I B, Nyugati csoport, férfi, 13. forduló
Oroszlány–Pécsi VSK
Oroszlány, péntek 19 óra.

Az újonc oroszlányiak az idén három olyan ellenféllel találkoztak, amelyek az élmezőnyhöz tartoznak. A mieink az éllovas MTK Törökbálinttól, a második helyezett Bonyhádtól, illetve a negyedik helyen tanyázó Veszprém gárdájától is vereséget szenvedtek. Kovács Nándor edző tanítványai most javíthatnak, a tizedik helyezett Pécs csapatát mindenképpen szeretnék legyőzni. Az oroszlányiak az ősszel megszenvedtek a sikerért a mecsekaljaiak otthonában, a piros-feketék 80-78-ra nyertek.

Nyugati csoport, női 14. forduló
SMAFC NYME – Tatabányai KC
Sopron, szombat: 15 óra

A listavezető, veretlen vendégek számára csak a győzelem elfogadható eredmény. Lukács Sándor vezetőedző együttes – tudat alatt – már a jövő heti, Testnevelési Egyetem elleni csoportrangadóra készül. Éppen ezért a szakvezető magabiztos és fegyelmezett játékot vár a TKC-tól. Fontos lenne, hogy a TF meccs előtt senki ne sérüljön meg, hiszen a tartósan két maródi mellé, a legutóbbi fordulóban Németh Noémi is csatlakozott egy részleges izomszakadással. Őt pihenteti a tatabányaiak trénere a rangadóra.

Vízilabda, Winner Téli-kupa, elődöntő
Tatabányai VSE – Neptun VSC
Budapest, Kőér utca, vasárnap: 16 óra.

A hajrájához érkezett a mérkőzéssorozat. A sors úgy hozta, hogy a vízművesek azzal a fővárosi gárdával mérkőznek, akivel azonos csoportban szerepelnek a pontvadászatban is. Emellett, a Tatabánya csak gólkülönbséggel előzi meg a Neptunt a bajnokságban. Nem véletlen, hogy Zantleitner Tamás, a TVSE trénere nyílt, háromesélyes összecsapásra számít a fináléba jutásért vívott pólómérkőzésen. A vízművesek nem titkolt célja, veretlenségük megőrzése, de döntetlen esetén ötméteresek döntenek majd arról, hogy melyik együttes küzdhet a végső sikerét, a trófeáért.

Teke Szuperliga, női, 17. forduló
ZTE-ZÁÉV – Tatabányai SC
Zalaegerszeg, szombat: 10 óra.

A BKV ellen a fővárosban elszenvedett vereség miatt egy bravúrra mindenképpen szüksége van a tatabányai kék-fehéreknek, hogy biztosan megőrizzék negyedik – felsőházi – helyüket a tabellán. Szayer György, a TSC vezetőedzője megjegyezte, hogy a zalai sikert egy 550 fás átlagteljesítménnyel alapozhatja meg a Tatabánya. Az előjelek azonban nem túl kedvezőek, hiszen Nagyné Farkas Mariann betegeskedik, egész héten nem edzett. Katona Beáta – sérülését követően – még erőnléti problémákkal küszködik. A csapat szerencséjére viszont Soltészné és Voga Ágnes is meggyógyult, visszatérhetnek a csapathoz. A szakvezető azonban csak a mérkőzés előtt dönt a kezdő hatos összetételéről.

Floorball OB I, férfi, 11. forduló
IBK Caarton Heroes–SZPK
Pestszentlőrinc, szombat 16 óra 30.

A harmadik helyezett Szőnyi Palánkdöngetők Köre a negyedik helyen álló csapat otthonában próbál szerencsét. A mieink szeretnék megerősíteni helyüket az élmezőnyben, ehhez nagy szükségük lenne a két pontra. Októberben a mieink nagyon megverték a fővárosiak, 20-6-os eredményt mutatott a komáromi sportcsarnok eredményjelzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!