Sport

2016.10.01. 16:49

Az olimpia jegyében sportoltak Vértesszőlősön is

Megyénkben is több intézmény vett részt az Európai Diáksport Napon.

K. A.

Megyénkből több iskola is jelentkezett a tegnapi Európai Diáksport Napra, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség rendezett. A Vértesszőlősi Általános Iskolában azonban nemcsak a péntek, hanem az egész hét a sport, elsősorban a riói olimpia jegyében telt. – Az elmúlt hét gyakorlatilag egy a sportot, illetve a riói olimpiát feldolgozó témahét volt – tudtuk meg Mátyási Piroskától, az intézmény testnevelőtanárától.

– Minden osztály az ötkarikás játékok jegyében díszítette fel a tantermét, a tanulók emellett kiselőadásokat készítettek a magyar olimpiai bajnokokról. Sok esetben a tanórák anyaga is kapcsolódott az olimpiai mozgalomhoz, az irodalomórákon például Pierre de Coubertin "Óda a sporthoz" című versét is megismerhették a gyerekek. A díszítést és a kiselőadásokat is zsűrizzük, hiszen ez a témahét osztályok közötti verseny is egyben. A héten vendégül láttuk testvérintézményünk, a szlovákiai Udvard általános iskolájának küldöttségét is, az ő, valamint a mi tanulóink is összemérték ügyességüket egy sportvetélkedő keretében – mondta a pedagógus.

A vértesszőlősi iskolában tegnep minden tanulót megmozgattak a tanárok, a gyerekek atletikus ügyességi versenyeken vettek részt, majd a program zárásaként - természetesen ezúttal is az idei olimpiai év jegyében - 2016 métert futottak az iskolaudvaron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!