Sport

2015.08.31. 18:06

A megyei rádiós tájfutók négy érmet hoztak az Eb-ről

Csehországban, Mariánské Lázně-ban rendezték meg a Rádiós Tájfutó Európa-bajnokságot, hivatalos nevén: 20. IARU Region 1. ARDF Championships-et.

kemma.hu

<extra#Huszonnégy országból kétszázhatvanegy versenyző érkezett, Magyarországot tizenhat rádiós tájfutó képviselte. Megyénkből hat versenyző állt rajthoz a különleges sportágban, négy versenyszámban. A nyergesújfalui Lászlóné Hornyák Piroska és a tatai Radics Anna egy-egy aranyéremmel térhetett haza, a nyergesi László Károly 2 ezüstöt szerzett. Brunner Sándor (Agostyán), Mucsi Mihály (Dorog) és Krajcár Lajos (Tatabánya) is helytállt.

A házigazda csehek kiemelkedtek a mezőnyből, összesen hatvannégy érmet szereztek, az oroszok ötvenegyet, az ukránok huszonhatot. Az éremtáblázaton Magyarország a negyedik Fehéroroszország (nyolc érem) mögött az 5. helyen végzett, 3 arany, 2 ezüst és egy bronz minősítéssel. Jövőre a világbajnokság Bulgáriában lesz.
A hétvégi országos bajnokságon a László házaspár diadalmaskodott, Károly és Piroska egyaránt az első helyen végzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!