Sport

2016.10.01. 07:41

A győzelemig hajtott a Grundfos

Senki nem számított könnyű mérkőzésre Tatabányán, mivel a váci alakulat igencsak összekapta magát erre a szezonra. Ennek megfelelően jócskán megizzadt a Matics-csapat a két pont megszerzéséért.

Petrik J.

Kézilabda NB I., férfi, 4. forduló
Grundfos Tatabánya KC – Váci KSE 25-21 (13-12)
Földi Imre Sportcsarnok, 900 néző, vezette: Búza, Czeszregi.
Tatabánya: Tóth M. – Pásztor Á., Leimeter 1, Juhász Á. 4, Ilyés 3, Vranjes 6, Dénes. Csere: Székely M. (kapus), Sipos A., Harsányi 1, Bozovics 1, Vujovics 3(3), Szöllősi Sz. 3, Szöllősi B. 3. Edző: Matics Vladan.
Vác: Drissi – Vasaics, Csicsikalo 1, Topics 2, Koler 6, Lendvay 4, Popovics 2(1). Csere: Vitáris, Ulicsinyi (kapusok), Tyiskov, Bartók 4, Pavlovics, Törteli, Munkácsi, Ménfői, Császár F. 2. Edző: Zsiga Gyula.
Az eredmény alakulás, 7. p.: 3-1, 14. p.: 5-8,  22. p.: 9-9, 28. p.: 12-12, 37. p.: 16-14, 45. p.: 19-16, 53. p.: 22-18.
Kiállítások: 8, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/1.

Az első pillanattól kezdve mindkét együttes nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. A házigazdák azonban támadásban olykor gyengélkedtek, így a Vác magához ragadhatta a vezetést. Aztán jött Vranjes és Szöllősi Szabolcs, és „jött” a tatabányai előny a szünetre. Ám ekkor még semmi nem dőlt el. Sőt, a szünet után sem. A Tatabánya nagyot küzdött annak érdekében, hogy itthon tartsa a két bajnoki pontot.

Matics Vladan: - Jobb egy ilyen győzelem, mint egy szép vereség. Tudtuk, hogy nehéz lesz, miközben bőven akadnak gondjaink. Egyelőre szélről nagyon hiányoznak a sérültjeink. Nem tudtunk könnyű gólokat lőni. De így is többet vártam a csapatomtól, amelyik idegenben ennél bátrabban játszik.
Zsiga Gyula: - Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben szellemesen, hatékonyak kézilabdáztunk, a folytatásban ez már nem jött össze, sem védekezésben, sem támadásban. Többet éreztem ebben a meccsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!