Egy óra alatt

2022.08.29. 10:55

Októbertől repülővel is elérhető Kolozsvár Budapestről

A járatot egy nemrég létrehozott román cég, az Air Connect indítja. Az első gép október 15-én száll fel Kolozsvárról.

Forrás: Air Connect Facebook oldala

Fotó: Alex Stemmers - stock.adobe.com

Ősztől repülővel, valamivel több mint egy óra alatt lehet Budapestről Kolozsvárra utazni. A járatot egy frissen létrehozott román cég, az Air Connect indítja - írja a Magyar Nemzet. Az első gép október 15-én száll fel Kolozsvárról, Budapest célállomással. A Szabadság című kolozsvári napilap beszámolója szerint a még csak tesztelésre szánt foglalási weboldalon a menettérti jegy jelenleg 100-150 euróba kerül. 

A járatok hetente kétszer, kedden és szombaton közlekednek. A menetrend szerinti tervezett repülési idő 1 óra 15 perc. 

Az ATR 72–600-as típusú repülőgép kapacitása 68 hely. Az Air Connect júliusban kezdte meg működését. A vállalat romániai üzletemberek tulajdonában van. 

Az Air Connect a negyedik román tőkéjű légitársaság az állami Tarom, a fapados Blue Air és a kizárólag charter járatokat működtető Animawings mellett.

A Kolozs megyei önkormányzat által működtetett kolozsvári nemzetközi repülőtér forgalma az idei év eleji becslések szerint 2022-ben ismét meghaladja majd a kétmilliós utasszámot. A pandémia előtti csúcsidőszakban, 2019-ben 2,9 milliós forgalmat produkált a légikikötő. A megye önkormányzata nagymértékű fejlesztéseket tervez, középtávon a hétmilliós utasszám elérése a cél. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!