Hátborzongató...

2022.08.29. 06:50

Megrázó feljegyzés került elő: Diana megjósolta a halálát

Diana hercegnő egy ügyvédnél nyilatkozoitt, hogy biztos abban, merénylet készül ellene.

Forrás: AFP

Fotó: Gerard Fouet


Huszonöt éve halt meg Diana hercegnő, de a halála körülményei még mindig lázban tartja a nyilvánosságot. A Channel 4 új dokumentumfilm-sorozata ismét megvizsgálja a Diana halálával kapcsolatos számos összeesküvés-elméletet, amelyek 104 különálló gyilkossági vádat indítottak el. A Diana: Death in Paris nyomozása azokra a hátborzongató jóslatokra összpontosít, amelyeket Diana tett saját halálával kapcsolatban, és különösen az úgynevezett Mishcon feljegyzésre – írja a Bors.

A feljegyzés, amely a hercegnő és Victor Mishcon vezető ügyvéd 1995-ös találkozójáról készült, Diana állítását tartalmazza, amely szerint 1996 áprilisáig megpróbálnak „megszabadulni tőle”.

 

Diana idézett egy forrást, akit soha nem nevezett meg és aki azt mondta neki, hogy a sötét erők olyan autóbalesetet terveztek, amelynek következtében meghal vagy szörnyen eltorzul.

 

A meggyilkolását célzó összeesküvés gondolata foglalkoztatta Dianát. Hasonló történetet mesélt inasának, Paul Burrellnek is. Ám a Mishcon feljegyzést sokáig titokban tartották.

Fotós: Kevin Larkin / Forrás: AFP

A Channel 4 műsorában Michael Mansfield, az ünnepelt emberi jogi ügyvéd, akit Mohammed al-Fayed bérelt fel, hogy pert indítson a királyi család ellen, meglepetésének adott hangot amiatt, hogy a dokumentumot a Metropolitan Police titkosította, és láthatóan elfelejtették.

Al-Fayed teljesen meg volt győződve arról, hogy a királyi család szervezte a balesetet, amelyben fia, Dodi, valamint Diana hercegnő meghalt. Úgy vélte, hogy Diana terhes volt fia gyermekével, és Dodi terve, hogy azon a végzetes éjszakán megkéri Dianát, valahogy eljutott Edinburgh hercegének fülébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!