Tönkrement élet

2022.08.29. 05:15

Évek óta iszonyatos fájdalom gyötri egy pókcsípés miatt a fiatal édesanyát

A saját kisgyermekeit sem tudja átölelni, az orvosok tehetetlenek.

Forrás: Shutterstock

Nyolc éve nem találnak igazi megoldást a fiatal édesanya egészségügyi problémájára, pedig csak egy pók csípte meg – igaz, rendkívül mérgező fajta. Alkarját azóta is hatalmas, égésszerű seb borítja, folyamatos kezelésre szorul, amely nemcsak fizikailag és lelkileg készíti ki, de anyagilag is ellehetetleníti - írja a Bors.

Australian,Redback,Spider
Forrás: Shutterstock

Az ausztráliai Donald településén élő, 28 éves Jenna Allen még 2014-ben jelentkezett önkéntesnek, hogy segítsen az árvíz sújtotta területen. 

Ekkor marta meg egy vöröshátú pók, más néven ausztrál fekete özvegy, a kontinens egyik legveszélyesebb pókja. 

Pár pillanattal később már meg is jelentek az első kiütések a nő karján, így azonnal kórházba siettek vele. Sajnos azonban onnan két órányira volt a legközelebbi intézmény, ahol volt ellenanyag. Ott rögtön dupla adagot kapott, ám ennek ellenére is az intenzívre került. Innen később átszállították egy másik kórházba, ahol bőrátültetést hajtottak végre az alkarján. Itt két hónapot töltött el.

Forrás: Jenna Allen

Ekkor már abban reménykedett, hogy véget értek a megpróbáltatásai, azonban sajnos hatalmasat tévedett.

A sebek ugyanis egy évvel később visszatértek, és azóta sem tűntek el. Az orvosok sem tudnak igazi megoldást találni a jelenségre, csak folyamatosan átkötözik a sebet, mindeközben évente négyszer biopsziát is végeznek, félő ugyanis, hogy a pókcsípés hatalmasra kiterjedt nyoma elrákosodik. Ráadásul Jenna állapota olyan ritka, hogy amellett, hogy a dokik tehetetlenek, a biztosító sem téríti meg a folyamatos kezelést, amit neki kell részletre fizetnie – heti 1300 ausztrál dollárt (370 ezer forintot).

Mint meséli: azóta folyamatosan csak a hiteleit törleszti, miközben hetente kétszer hét órát kell autóznia a kórházba, ahol az átkötözést végzik. És akkor a folyamatos fájdalomról még nem is ejtett szót.

"Korábban folyamatosan elájultam vagy rángatóztam a fájdalomtól, amikor a kötéseket cserélték a seben, annyira fájt. Végül el kellett altatniuk" – mondta, hozzátéve: "Csak meg akarom ölelni a gyermekeimet és gyógyírt találni a pókcsípésemre!"

Forrás: Jenna Allen

A tánctanárként dolgozó nő lassan kifogy a lehetőségekből, és nem igazán tudja, előállnak-e a dokik valamilyen gyógymóddal számára. Azért azonban nagyon hálás, hogy a közelmúltban sokan segítették meg őt, emellett abban is reménykedik, hogy egy újabb bőrátültetés talán enyhít a kínjain – számolt be az esetről a Daily Star. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!