Kultúra

2015.07.30. 13:49

Úton a Dunán is Karvától Esztergomig

A Mária Út teljes szakaszán egy közös célért, a megbékélésért és az egységért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió.

F.K.

A Nagyboldogasszony ünnepe utáni, augusztus 22-ei eseményt az 1Úton  elnevezéssel rendezik meg. Több száz települést érint Magyarországon, Erdélyben, a Felvidéken, a Délvidéken és Ausztriában. Különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai – széthúzónak minősített – világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.



Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapnak több kiemelt szakasza lesz. Az Ukrajna békéjéért a fő gondolat Nyíregyháza és Máriapócs között, a szlovák-magyar barátság szakasza Pilisszentkereszt–Esztergom, a német-magyar barátság távja Pilisszentkereszttől Máriaremetéig, a román-magyar barátság szakasza Érkávás-Nagykároly. A Nepomuki Szent János Vízizarándoklat kilométerei Lábatlannal szemközt, a Duna túlsó partján, a felvidéki Karván kezdődnek és Esztergomig tartanak.

 Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy  egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton zarándoknaphoz kapcsolódhatnak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek. A szervezők szerint az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!