Kultúra

2015.10.05. 17:58

Magyar szentek ábrázolására hirdettek pályázatot

Az esztergomi Keresztény Múzeum pályázatot hirdetett diplomás képző- és iparművészek számára magyar szentek ábrázolására.

V.E.

A pályázat célja olyan művek létrehozásának támogatása, amelyek alkalmasak lehetnek kisméretű szentképek formájában sokszorosításra és terjesztésre.



   A Keresztény Múzeum a művészektől a legismertebb magyar szentek  figurális ábrázolását várja  portrészerű megjelenítéssel, illetve  a szent életéből vett jelenet ábrázolásával.
   
A pályázótól  3 darab A/4-es méretű, álló  formátumú műalkotást várnak. Ebből kettőnek Szent Istvánt, Szent Imrét, Szent Erzsébetet vagy Szent Margitot kell ábrázolnia. A harmadik pályamű szabadon választott magyar szent vagy boldog megjelenítése lehet. Az egyedi pályamű elkészítésének anyaga és technikája szabadon választható a digitális technikák kivételével.
   
A pályázaton első helyezést elért alkotót egymillió forinttal,  a második legjobbnak ítélt munka készítőjét hétszázezer, a harmadik pályamű alkotóját  háromszázezer forinttal díjazzák.
  
Jövő év augusztus vége az alkotások leadásának határideje. Az  eredményhirdetést követően 2016 őszén kiállítást rendez a pályaművekből a Keresztény Múzeum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!