Kultúra

2015.10.05. 08:21

Átadták a dorogiak felújított, kilencven éves Zenepavilonját

A zene világnapja helyi eseménysorozata keretében ünnepségen adták át szombaton a felújított – kilencven éves – Zenepavilont.

F.K.

 Az érkezőket a Zagyi István karnagy dirigálta Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekara sok indulóval pattogóssá tett térzenével várta.



Köszöntő beszédében dr. Tittmann János, a város polgármestere többek közt arról szólt, hogy a zene alkotója, előadója és hallgatója világában egyszerű szabályok szerint zajlik az élet. A tehetség és a tudás, a birtoklás és bitorlás, az érték és az élvezet viszonyrendszereinek harmóniájában helyükre kerülnek a dolgok. A zene sokat segít abban, hogy jobbá váljunk.
Erre a városban bőven kínálkozik lehetőség. A zeneiskola több mint 60 éve működik, a Zenepavilon 90 éves, a bányászzenekar az elmúlt évben ünnepelte megalakulásának 125. évfordulóját.

A szombat városi eseményei a József Attila Művelődési Ház színháztermében folytatódtak, ismét visszatért Dorogra  a világhírű Benkó Dixieland Band. A nagy sikert aratott koncert keretében  dr. Tittmann János kottás tortával köszöntötte az együttes 75. születésnapjához elért vezetőjét, Benkó Sándort.

Címkék#Dorog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!