Közélet

2014.04.24. 18:24

Ünnepelt a Kölcsey

Jubileumi kiállítással, huszonegy alkotó művével ünnepelte 55. születésnapját a tatabányai Kölcsey Ferenc Általános Iskola.

V. T.

Ritkán adódik alkalom, hogy egyidőben ennyi képzőművész legyen jelen egy kiállítótérben. Szerdán huszonegy ismert tatabányai festőművész, grafikus alkotását is láthatták a gyerekek, az érdeklődők és a pályatársak a Kertvárosi Általános Iskola Kölcsey Ferenc Általános Iskolája galériájában. Sokan személyesen is eljöttek az ünnepi alkalomra, Bondor István és Krajcsirovics Henrik egy-egy alkotása már csak a család jóvoltából kerülhetett a falra.

Bogárné Géber Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta: az 1959-ben átadott kertvárosi iskolában több mint 90 alkalommal mutatkoztak be egyéni kiállítók és alkotó csoportok: a most látható alkotások egy-egy korábbi itteni kiállítás emlékét őrzik. Schmidt Csaba polgármester megköszönte a művészeknek a mostani kiállítást és a korábbiakat is, hiszen a jubileumi, összegző tárlat is épp ezért jöhetett össze.

A Kismarty-Lechner Kamill építész által különleges zsibongóval tervezett iskolában 1993-ban nyílt az első galéria, és azóta folyamatosan mutatkoznak be a helyi és országos hírű alkotók is.
A megnyitón elhangzott: remélik, még sok kiállításnak ad majd otthont a Kölcsey Galéria.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!