Közélet

2016.08.25. 07:14

Traffipax-paradicsomot csináltak Komárom-Esztergom megyéből

Ma még tart a három napos sebességmérés, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) soron következő akciója.

kemma.hu

Ennek megfelelően több száz rendőr méri az autósok sebességét a gyorsforgalmi utakon, a főutakon és lakott területen belül is számítani lehet egyenruhásokra a nap bármely szakaszában. Nagyjából minden harmadik baleset oka a gyorshajtás.

Arra vonatkozóan nem kaptunk információt, hol mérnek ma. A police.hu adatai szerint az M1 Csémi felüljárónál, a környei Beloiannisz úton, Császár, Dorog, Esztergom, Kisbér és Tata több útszakaszán találkozhatunk rendőrökkel és a háromlábúakkal.

Információink szerint tegnap Almásfüzitő területén, a Birkacsárdánál és az 1-es főút 46-os kilométerszelvényénél mértek.

Lapunk utánanézett, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint mekkora bírságra számíthatnak azok, akik túlságosan tapossák a gézpedált: a büntetés lehet 30 ezer, de akár 300 ezer forint is - attól függően, hogy mennyivel lépik túl a megengedett sebességet valamint attól, hogy milyen sebességkorlátozás van érvényben az adott útszakaszon.
Az idei első félévben (január 1-je és június 30-a között) 7 ezer 500 személysérüléssel járó közúti baleset történt az országban, nagyjából minden harmadik gyorshajtás miatt következett be. A rendőrség szerint ennek visszaszorításával - és ezt célzó ellenőrzésekkel - érhető el, hogy kevesebb baleset legyen az utakon.

Legutóbb június közepén tartottak TISPOL-akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján. Akkor kifejezetten azokat igyekeztek kiszűrni, akik ittas vagy bódult állapotban ültek volán mögé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!