Közélet

2014.09.30. 17:41

Tatabányai gyártmányú lámpák Kertvárosban

Hamarosan elkészül Tatabányán a Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációját segítő beruházás. A projekt részeként a forgalmas Petőfi úton kiépítik a közvilágítást és buszmegállót alakítanak ki.

V. T.

A részletekről szólva Schmidt Csaba polgármester a helyszínen elmondta: a fejlesztések mintegy nettó 21 millió forintos költséggel – a lakótelepen és a közeli Panoráma lakóparkban élők javaslatára és kezdeményezésére valósulnak meg. Az útszakaszon korábban nem volt közvilágítás, most az egész útszakaszon kiépítik a hálózatot: 39 oszlopot állítottak fel és, a városban elsőként a legkorszerűbb, energiatakarékos LED-lámpákat – az egyik  tatabányai cég gyártmányait – szerelték fel. Ha a lámpák Kertvárosban beváltják a hozzá fűzött reményeket, más utcákban is ilyenekre cserélik le a régi típusú lámpatesteket.

Ezzel párhuzamosan akadálymentesített, folyópályás buszmegállót is kialakítanak a Petőfi utcában. A leendő járatokkal kapcsolatban kikérdezik majd a helyiek véleményét.
Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a kertvárosiak örömmel fogadják a fejlesztéseket, hiszen régi gondjuk oldódik meg.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!