Közélet

2015.03.30. 16:39

Tatabánya a fiatalok vállalkozókért

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását, vállalkozások fejlesztését segítő programhoz csatlakozott Tatabánya.

tatabanya.hu

A március 26-i Közgyűlésen a képviselők egyhangúan támogatták, hogy városunk együttműködési szándéknyilatkozatot és megállapodást kössön a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével (FIVOSZ) és a Vállalkozz Itthon Nonprofit Kft.-vel. Az együttműködés célja: a Tatabánya és agglomerációjában élő, elsősorban 18-40 év közötti vállalkozók, fiatal vállalkozók munkájának segítése, érdekeik képviselete, partnerkapcsolataik bővítése, versenyképességük növelése sikeres működésük, gyarapodásuk érdekében.

A FIVOSZ a közelmúltban több hazai régióban indított programot, mely során EU-s források bevonásával számos fiatal kapott és kap tanácsadást, támogatást vállalkozása indításához és vezetéséhez.

Amennyiben a FIVOSZ és a Vállalkozz Itthon Nonprofit Kft. sikeresen szerepel a pályázaton, úgy számtalan lehetőség segíti a fiatal vállalkozókat, az induló vállalkozásokat: hatékony információáramlás, előadások, rendezvények szervezése, azokon való részvétel, online és nyomtatott kiadványokban való megjelenési lehetőség.

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a 15-25 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentését, a foglalkoztatási lehetőségeik bővítését.

A GINOP fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázata maximum 100 százalékos támogatási intenzitással a Magyarország területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítését támogatja saját vállalkozásuk indításában, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint a vállalkozásuk induló költségeihez nyújtott pénzügyi támogatással.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!