Közélet

2015.09.01. 08:19

Polgármesteri útravaló az évnyitón

Az oroszányi Hunyadi-iskola diákjait Lazók Zoltán oroszlányi polgármester köszöntötte az évnyitón.

kemma.hu

Annak idején, amikor én is így álltam szeptemberben a tanévnyitó ünnepségen, bizony vegyes érzések kavarogtak bennem. Sajnáltam a múló nyarat, a tovatűnő napot, a bandázást, a kirándulásokat, magát a szabadságot. Aztán egyszercsak a füzeteket kötöttük be, és ragasztottuk rá a cimkéket, mert az iskolakezdés ott volt a küszöbön. És olyankor elfogott a kíváncsiság, a magasabb osztályba lépés izgalma. Mai eszemmel már tudom, hogy az alma materben töltött évek nélkül nem köszönthetném most az itt megjelenteket, nem lehetnék Oroszlány polgármestere – ezekkel a gondolatokkal „vigasztalta” hétfőn délután Lazók Zoltán polgármester a Hunyadi iskola évnyitójának hallgatóit, 29 osztály, 638 tanulóját.

Mint azt Hartmann József igazgató elmondta, hatvan pedagógussal kezdik az évet, és nincs szakos ellátási gondjuk. A nyáron elvégezték az egészségügyi meszelést, és egy pillanatra sem zárták be a kapukat, hiszen a szünidőben nagyon sokan vették igénybe az intézmény játék és sportudvarát, itt működött a nyári napközis tábor, és a szociális étkeztetést is az iskola konyhája biztosította.

Három elsős osztályban 75 gyermek kezdi meg tanulmányait, mellükre – hagyományteremtő szándékkal – a nyolcadikosok tűzték ki az alma mater címerével díszített jelvényt.

Oroszlányban 6 első osztályban 159 apróság kezdi a tanévet, míg a Hamvas Géza gimnáziumban 91-en lépik át első alkalommal a küszöböt.
Az idei év újdonságaként startol a tanfelügyeleti rendszer, aminek az intézmény és pedagógus minősítésében lesz nagy szerepe.

Címkék#oroszlány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!