Közélet

2015.01.30. 13:05

Ötször annyi az influenzás, mint egy héttel ezelőtt

Komárom-Esztergom megyében is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma, így már az előző napokban regisztrált betegek száma alapján kijelenthetjük, hogy járvány van.

W. Zs.

Megkerestük a kormányhivatal felügyelete alá tartozó népegészségügyi szakigazgatási szervet, ahol Dani Marianna közegészségügyi-járványügyi felügyelő tájékoztatta lapunkat az aktuális helyzetről.

– A megye összlakosságát (315 203) és a figyelőszolgálatban jelentő orvosok adatait (64479 ellátott) figyelembe véve az influenzaszerű megbetegedések becsült száma: 2005 fő, ötször annyi mint egy héttel korábban (410). A megbetegedettek túlnyomó része 15-24 éves – adta hírül Dani Marianna.

Mint ismert, megyénkben 39 000 adag Fluval AB influenza elleni védőoltás áll rendelkezésre.

– Január 16-ig 22 056 (előző szezonban 23 947) Fluval AB védőoltást használtak fel, vagyis az összes oltóanyag 56,5 százalékát. A felhasználás jelenleg 39,3 százalékos – mondta Dani Marianna.

A szakértő elmondta: megyénkből négy influenza-gyanús betegtől légúti mintát küldtek virológiai vizsgálatra az Országos Epidemiológiai Központ Légúti vírus osztályára, egy esetben igazolódott Influenza A (H3) vírus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!