Közélet

2015.01.30. 20:35

Nyergesújfalu beszáll az esztergomi kórház költségeibe

A testület úgy döntött, hogy az intézmény alapítványán keresztül Nyergesújfalu támogatja a gyermekgyógyászati ügyeleti ellátás fenntartását a Vaszary Kolos Kórházban.

F. K.

Dr. Kanász Gábor, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosa ismételten jelezte a kistérség polgármestereinek, köztük Nyergesújfalu polgármesterének, Mihelik Magdolnának is, hogy az intézménynek a gyermekgyógyászati ügyeleti ellátás terén nincs ellátási kötelezettsége, ennek ellenére évek óta igyekeznek azt önerőből fenntartani. Szükségesnek mutatkozik az ügyeleti díj emelése, de ezt a kórház nem tudja biztosítani. Megoldás lehet a házi gyermekorvosok ügyeletben való részvételének kötelezővé tétele, illetve az érintett önkormányzatok lakosságarányos támogatása.

A nyergesújfalui önkormányzati képviselők keddi, városházán tartott ülésén szóba került, hogy a magas leterheltségű házi gyermekorvosok ügyeletben történő részvétele veszélyeztethetné a helyi feladatok megfelelő színvonalú ellátását.

A testület úgy döntött, hogy az intézmény alapítványán keresztül Nyergesújfalu támogatja a gyermekgyógyászati ügyeleti ellátás fenntartását a Vaszary Kolos Kórházban. Februártól decemberig a polgármesteri hivatal átutalja a lakosok száma alapján kikalkulált havi 200 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!