Közélet

2016.10.01. 07:10

Mese, mese mátka városszerte

Második alkalommal rendezte meg a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület a Mesélő Újváros programját, amelynek középpontjában ebben az évben is a magyar népmesék és a város ifjú meseolvasói álltak.

Zsíros Krisztina

Reggel a Móra Ferenc Általános Iskola harmadik osztályosai a Mesemécses-meserétes program keretében mesét mondtak az Újvárosi Piac mellett a járókelőknek. A programhoz csatlakozott a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, a Micimackó Óvoda, a Sárberki Általános Iskola, a József Attila Megyei Könyvtár, illetve a Szent Margit Idősek Otthona is, saját intézményükben olvastak fel egymásnak meséket folyamatosan egész nap. Az Egyesült Szociális Intézmények Idősek Nappali Foglalkoztatójában, a Huba vezér úton mesemondó versenyre vállalkoztak a gyerekek három kategóriában.

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület udvarán pedig Mesebarangoláson vettek részt az óvodás csoportok, akiknek hét mesés állomáson kellett különböző feladatokat teljesíteniük. Ottjártunkkor a Micimackó Óvoda Malacka csoportja barangolt, minden csapatban helyet kapott egy varázsköpeny, egy paripa, kineveztek maguk közül egyvalakit, aki a feladatokért járó csillagokat gyűjtötte. A csapatok horgásztak, megmentették az öreg nénét és bátran vállalkoztak az ügyességi feladatokra is.

A délutáni Népmese vetélkedőnek a Szent Margit Általános Iskola adott otthont, amelyen általános iskolai csapatok mérté össze mesés tudásukat, majd a nap zárásaként a KPVDSZ Művelődési Házban a mesés szépségek versenye, jelmezbálja következett. Egy rövid táncház után a mesemondó verseny, a mesevetélkedő, valamint a meseillusztrációs rajzpályázat nyerteseit díjazták.

– Tavaly Benedek Elek születésnapjának évfordulója alkalmából terveztük és rendeztük meg a Mesélő Újvárost. Akkor úgy láttuk, hogy nagyon szerették a gyerekek, idén sem volt kérdés a program megszervezése, amelyhez támogatást kaptunk a város önkormányzatától, illetve Bereznai Csaba alpolgármestertől is – mondta Lendvainé Komlós Zsuzsanna, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület munkatársa.

 

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!