Közélet

2014.04.25. 06:58

Három napon át dübörögnek a motorok Komáromban

A szombaton kezdődő Komáromi Napok előfutára a motorostalákozó, amely már péntektől programokat ígér a koppánymonostori Fenyves táborban. A részletekről Szabados Lászlónétól kaptunk tájékoztatást.

H. D.

Három napon át dübörögnek a motorok Komáromban. Mennyi motorost várnak?
– Csaknem ötszázat. Már jelezték részvételüket Ausztriából és Szlovákiából is a hazai motoros barátok mellett. A résztvevők zöme a nyugat-dunántúli motoros klubok tagjaiból érkeznek. Arra számítunk, hogy a fellépő zenekarokat is komoly rajongótábor kíséri. A tábornyitás péntek reggel lesz.

– A szombati motoros felvonulásban várható-e bármilyen változás?
– Az útvonal a régi, csupán a szabályozás lett új, miután az idén a hatóságok elvárása szerint minden motoros csakis bukósisakban vehet részt  a felvonulásban. A délután háromkor kezdődő dzsembori a Koppányvezér út–Ácsi út–Klapka György út–Mártírok út–Bem József út–Táncsics–Igmándi út vonalán halad, ahonnan az utunk a körforgalomig, majd vissza a Fenyves táborba vezet. Tizennégy éven aluli gyermek saját motorral nem vehet részt a felvonulásban, tilos az egykerekűzés és a gyorsulás is.
Lesznek azonban pörgős programjaink, többek közt csilisbabevő-, illetve és szalmatúró-verseny is.

– Színpadi programok is bőven vannak. Kiket hallhat a közönség?
– Az Üstökös zenekar indítja a programot, de itt lesz a Blues Company is, és bemutatkoznak a környékbeli zenekarok is. A találkozó családias, baráti hangulatot és kifulladásig tartó koncerteket ígér minden érdeklődőnek.

H. D. -->

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!