Közélet

2014.09.30. 12:21

Birtokba vették a megújult teret

Birtokba vették a bánhidaiak a megszépült főterüket szüreti felvonulással, tűzgyújtással, búcsúval a hétvégén, amikor hivatalosan is átadták a Szoborparkot.

V. T.

A tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ ifjú tagja, Radiz Afrodité stílszerűen szlovák és magyar dalcsokorral köszöntötte vasárnap délelőtt a megújult, megszépült bánhidai Szoborpark avatójára összegyűlteket. A helyiek igazán már szombaton birtokba vették az elődtelepülés hajdani főterének „utódját": itt tartották a szüreti mulatság zárásaként a Szent Mihály-napi tűzgyújtást, és a Kincső zenekar kísérete mellett sokan táncoltak a tűz körül.

A vasárnapi avatóünnepségen Schmidt Csaba polgármester emlékeztetett arra, hogy régen is itt volt az elődtelepülés főtere, hiszen itt állt a hajdani községháza (a mai TIT-székház). A cél most is az volt, hogy igazi közösségi térré alakítsák át Bánhida központi részét, ahol találkozhatnak egymással az itt élők – mondta és hozzátette: szeretnénk, ha a református templomtól egészen a katolikus templomig a városrész főutcája ugyanilyen szép lehetne. Ez a terv lépésről lépésre valósulhat meg és számítanak a helyiek és a civil szervezetek javaslataira – fogalmazott, és megemlítette: az önkormányzat azt is tervezi, hogy megoldást keres az elnevezésre, hiszen a Szoborpark elnevezés nem szerepel az utcanévjegyzékben.

Ablonczy Dánielné, a városrész önkormányzati képviselője a megköszönte az ajándékot, a szép közösségi teret, hozzátéve: most már csak a bánhidaiakon múlik, hogy élettel töltsék meg azt.

Az ünnepi rendezvényen a Szent Erzsébet Óvoda és a Jókai Mór Óvoda óvodásai adtak műsort, majd Nagy László, a Tatabányai- Bánhidai Szent Mihály Római Katolikus Plébánia prépostja szentelte meg a felújított parkot. Az ünnepség végén  a képviselőasszony és Rákász Mihály, a Bánhida Barátainak Köre elnökségi tagja ajándékkal kedveskedett a bánhidaiak „Laci bácsijának" a közelmúltban kapott állami kitüntetése alkalmából.
Az új parkot a búcsún résztevő családok is „kipróbálták": a gyerekeknek az új játszótér nyújtott önfeledt kikapcsolódást.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!