Közélet

2016.10.01. 07:28

Bállal ünnepelt a 70 éves Árpád

Öregdiákok, pedagógusok és szülők is együtt ünnepeltek a gimnáziumban rendezett báli estélyen.

W. Zs.

Hetven évvel ezelőtt szólalt meg az első csengőszó a város első gimnáziumában, az Árpádban. Ennek tiszteletére Árpád Feszt című programsorozatot tartottak a középfokú iskolában, amelynek keretében különböző kulturális programokat valósítottak meg. Különleges momentum volt, amikor a tantestület iskolazászlót adományozott a diákközösségnek és az összetartozó Árpád népe egy újabb jelképet kapott.

A fesztivál záróünnepségét pénteken tartották a Vértes Agorájában. Azért, hogy kellő hangsúlyt kapjon a rendezvény egyedisége, nem diákok töltötték be a narrátor szerepét, hanem Róka Gyöngyvér és Nagy János, akik három ünneplő csoport tagjai. Azaz egy személyben árpádos öregdiákok, tanárok és szülők is. A műsor első részében az iskola énekkara mutatkozott be. Először Johannes Mihael műve hangzott el, majd a Boncidai menyecskék népdalfeldolgozása végül az Abba jól ismert Super Trouper című slágerével zárult a fellépés, Szeimann Zsuzsanna tanárnő vezénylete mellett.

Ezután az iskola történetében megszerzett elismerésekre gondolva, az intézményben dolgozók, a tanulók és a szülők együttműködésének példán kívülisége és az idén elnyert Príma Díj került a középpontba. Kovács Miklós igazgató büszke arra, hogy a hét évtized alatt felhalmozott tudás és hagyományrendszer alkotja az árpádos szellemiséget, amely újabban a tudás, az állandóság és a gondoskodás szlogennel jól összefoglalható.

Bencsik János országgyűlési képviselő a jó pedagógus ismérvére, az őszinte és igaz tanár személyére tért ki. Schmidt Csaba polgármester is boldog születésnapot kívánt, ezenkívül többek között Farkas Veronika is köszöntötte a hetven évet ünneplő intézmény pedagógusait és diákjait, a tatabányai általános iskolák nevében. A napot bál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!