Közélet

2015.05.30. 07:48

Ágyakat kaptak, népdalokat adtak

Már többször segített a Máltai Szeretetszolgálat a tatai Fényes fasori idősek otthonának különböző adományokkal. Most öt darab állítható kórházi ágyat adtak át az otthon lakói számára.

tata.hu

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli régiójának vezetője, Bondor Lajos is jelen volt az átadáskor. Elmondta, hogy a szolgálat és az idősek otthona között nagyon régi a kapcsolat.

- Tavaly magam is kórházba kerültem, s megtapasztaltam, milyen különbség vagy ágy és ágy között. Ezért úgy gondolom, ha lehetőség nyílik rá, kutya kötelességünk segíteni az időseknek. Egy németországi otthonból kaptuk az adományt, kiváló állapotban, ránézésre újnak tűnnek – ismertette Bondor Lajos. Az adományt örömmel vették át és már használják is a lakók.

Magó Ottó intézményvezető tájékoztatott, hogy évekkel ezelőtt amikor az otthont felújították, a Máltai Szeretetszolgálat azt is felajánlotta számukra, hogy a lakók egy részét befogadja az akkor kezelésében levő kapucinus rendházba. Még sokan emlékeznek erre az időszakra, akkor csak a szomszédba kellett menni még reggelente is a misére a templomba.

- Általában egyeztetünk a Máltai Szeretetszolgálattal, mire van szükségünk, s legtöbb esetben tudnak segíteni. Ezekben az ágyakban az a jó, hogy a magasságuk és a fejrészük is állítható. Ennek az a jelentősége, hogy a nehezen mozgó vagy kerekesszékes lakókat könnyebben lehet mozgatni, s a személyzet részére is kevésbé megterhelő az emelés, a hajolgatás. Ezzel a segítséggel az idősek otthonában az összes régi „sodronyos” ágyat lecserélhették.

Michl József polgármester is kifejezte köszönetét az adományért és elmondta, mindig öröm, ha valaki a szívén viseli az idősek sorsát.

Az esemény tiszteletére a lakók egy része vidám népdal-összeállítással készült.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!