Közélet

2015.03.30. 17:22

A zsámbékiakkal is együttműködnek az esztergomi tűzoltók

Az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság és a Zsámbék Önkéntes Tűzoltó Egyesület I-es kategóriájú együttműködési megállapodást kötött.

kemma.hu

A parancsnokság képviseletében Juhász Péter tűzoltó alezredes, az egyesület képviseletében Csepilek István elnök, valamint Nyírő Tibor voltak jelen.

A hivatásos tűzoltóság működési területén az első olyan egyesület a zsámbéki, amely rendszeresen bevizsgált eszközökkel látja el a tűzvédelmi feladatokat a két vállalt településükön, Zsámbékon és Tökön. Az egyesület célja, hogy önállóan beavatkozó egysége legyen a jövő évben.

A megvalósítás érdekében fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, így ezekről is egyeztettek a találkozón. Az aláírást követően a jövőben tartandó 40 órás tűzoltó alaptanfolyamról és a tűzoltásvezetői képzésről, valamint a tűzoltó technikai eszközök beszerzéséről is szó esett, olvasható a katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!