Közélet

2015.08.31. 19:53

A tatabányaiak is ott voltak az életmentő Guiness-rekordon

Dunaújvárosban, a Dózsa mozi téren száznyolcvan ambu babát "élesztett újra" több száz életmentő, ezzel új rekordot állítottak fel.

kemma.hu

A szervezők a rekordkísérlet mellett rengeteg programmal készültek az arra látogatóknak, illetve azoknak is, akik az újraélesztést végezték folyamatosan. Láthattak nem mindennapi meseelőadást és táncos bemutatók sokaságát.

A szervezők a színpadon bemutatták a helyes újraélesztési technikát. A rendező csapat folyamatosan koordinálta a rekordkísérletre jelentkező résztvevőket. Végül a száznyolcvan bábun több mint négyszáz jelentkező alkalmazta az újraélesztési technikát. A közönség soraiból is sokan jelentkeztek, de tűzoltók, katasztrófavédők, az egészségügyben dolgozó munkatársak sokasága töltötte fel a sorokat.

Sikerült megdönteni a Szombathelyen 2013-ban felállított százötven baba újraélesztési rekordját.

Az újraélesztési rekordkísérleten Komárom-Esztergom megyét a Turul mentőcsapatból a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület és a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!