Kék hírek, bulvár

2015.05.30. 10:16

Most baltával esett egy Jézus szobornak a tárkányi keresztvivő

A 22 éves férfi korábbban egy kereszttel sétált Tárkányban, most baltával rongált meg egy Jézus szobrot. Korábban azt mondta, Isten parancsára cselekedett. Most őrizetben várja az előzetes letartóztatást.

police.hu

Rongálás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. M. ellen. A 22 éves férfi a gyanú szerint május 29-én este Tárkány-Felsődinnye pusztán egy baltával megrongált egy Jézus szobrot, ami összetörött. G. M.-et a helyi polgárőrök a helyszínen tetten érték, ők értesítették a rendőröket. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.


 
G. M. nem volt ismeretlen a komáromi nyomozók számára. Több alkalommal intézkedtek már vele szemben. Legutóbb május 16-án állították őt elő, miután a Tárkányi Polgárőrség vezetője tetten érte, amikor egy fa kereszttel a vállán sétált a falu főútján. A gyanúsított állítása szerint Isten utasítására feszítette fel a templom oldalánál lévő rácsot és emelte le a falról a keresztet. Akkor lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást vele szemben.
 
G. M.-et ezúttal nem engedték szabadon. Gyanúsítotti kihallgatását követően a Komáromi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!