Kék hírek, bulvár

2015.03.05. 11:50

Hát van ennek az embenek szíve? Méhecskéket és pónilovat lopott!!!!!

A méhkaptárakat találta, a ló meg csak ment utána – állította először a gyanúsított.

kemma.hu

Lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 38 éves esztergomi férfi ellen. E. Tamás nyolc méhkaptárat lopott el idén januárban egy helyi méztermelőtől. A férfit március 3-án hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, telkén megtalálták a kaptárakat, valamint egy lovat is, amelyről szintén kiderült, nem E. Tamás tulajdona. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi elmondta, hogy a méhek otthonául szolgáló faládák elhagyatottnak tűntek. Azt gondolta nincs gazdájuk, ezért felpakolta autójára és hazavitte azokat. Állítása szerint nem nézte meg, hogy a kaptárakban vannak-e méhek, hetekkel később vette észre, hogy az állatok felébredtek téli álmukból.


 
A nyomozók a póniról is elszámoltatták a gyanúsítottat. E. Tamás bevallotta, hogy tavaly októberben Esztergom-Kertvárosban látta meg az állatot, amely egy kerítéssel körbezárt telken legelészett. Odament hozzá, kötelet rakott a nyakára és hazavitte. Heteken át tartotta kikötve a telkén, majd megpróbálta eladni - sikertelenül.

Szerencsére minden happy enddel végződött: a rendőrök értesítették Jakab gazdáját, és még aznap visszaadták neki a pónit. A méhek is visszakerültek tulajdonosukhoz még a méztermelés szezonjának megkezdése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!