Kék hírek, bulvár

2017.02.24. 16:30

Három megyei gyógyszertár tevékenységét függesztette fel az OGYÉI

Három patika kereskedelmi engedélyét vette el az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, de a betegek nem maradnak patika nélkül a kisbéri kistérségben.

MTI

A szervezet pénteki közleménye szerint az Országos Tisztifőgyógyszerész lakossági bejelentés alapján indított helyszíni vizsgálatot a bakonyszombathelyi patikában, melynek tapasztalatairól értesítette a megyei rendőrfőkapitányságot, bejelentést tett az eset kivizsgálása érdekében.

Az MTI híre nyomán cikkünk korábbi változatában tévesen írtuk, hogy melyik gyógyszertárakat zárták be. Valójában a következő patikákba tudnak menni a betegek:  a kisbéri Alma és Ezüstkehely Gyógyszertárakba, valamint a súri Mályva Patika Gyógyszertárba. 

Az OGYÉI a héten illegális gyógyszerkereskedelmi tevékenység miatt két budapesti gyógyszertárat már bezáratott. A gyanú szerint a két magyar gyógyszertár - egymással összejátszva - a svéd feketepiacon értékesített több tízezer doboznyi, elsősorban nyugtató, szorongásgátló hatóanyagú készítményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!