Kék hírek, bulvár

2015.10.05. 13:04

Halálos kórban szenvedett az idős pedagógus házaspár

A Bors helyszíni riporttal jelentkezett Tatabányáról, ahol vasárnap hajnalban egy köztiszteletben álló idős házaspárral szörnyű tragédia történt.

Borsonline.hu

"Halálos kórral küzdött a nyugdíjas iskolaigazgató, feleségét pedig szklerózis multiplex gyötörte. Cs. Jenő fia vadászpuskájával lelőtte párját, majd magával is végzett" - írja a lap. Az esetről mi is beszámoltunk vasárnap.

A tragédia megrázta egész Tatabányát, hiszen a pedagógus házaspárt, a 77 éves Jenő bácsit és Ilona nénit sokan ismerték és szerették. A férfi húsz éven keresztül egy helyi általános iskola igazgatója volt, felesége pedig matematikatanárként dolgozott. Fiuk erdészmérnök, lányuk egyetemi tanár. Cs. Jenő a fia vadászpuskáját használta, Zsolt fiuk ugyanis épp náluk vendégeskedett, és látta az egész tragédiát.

A környékbeliek szerint a pár szeretetben és boldogságban élt. Az ismerősök viszont tudják: mindketten súlyos betegek voltak. A Borsnak a család egyik barátja nyilatkozott a szörnyűség előzményeiről.

– Jenő imádta a feleségét, bármit megtett volna Ilonáért. Féltette őt, ugyanis Jenő már régóta rákbetegséggel küzdött, míg feleségét szklerózis multiplex gyötörte, egy ideje kerekes székbe kényszerült – mondta a család egyik barátja, Mihály a lapnak. – Nemrég Jenőnek megmondták, hogy már csak hónapjai vannak hátra. Sokat beszélgettünk, de ezt a témát kerültük, ha szóba jött, inkább elviccelte. Látszott azonban, hogy tudomásul vette az ítéletet. Csak Ilonáért aggódott, többször is mondta: mi lesz a feleségemmel, ha én meghalok?

Jenő aggodalma vasárnap hajnalra ért a tetőpontjára. – Látogatóba jött hozzájuk Zsolt, aki erdészmérnök, vadászni is szokott, nála volt a puskája – meséli Mihály. – Zsolti letette külön a töltényt, külön a puskát, ahogyan kell. Éjjel keltünk fel az első dördülésre. Még a másodiknál is azt hittük, hogy egy ajtót csaptak be, de aztán Jenő kiabálni kezdett – mondta a férfi.

– Sosem felejtem el. Jenő kiáltott: édesanyád meghalt. És eldördült még egy lövés. Majd Zsolt kiabált az apjának, könyörgött neki, hogy ne menjen le, de Jenő csak annyit kiáltott vissza neki: hagyjál meghalni! És kirontott a szobából, egyenesen a bejárati ajtóig. Ott halt meg. Valószínűleg már a lakásban meglőtte magát is – írja a Bors a szomszéd elbeszélésére hivatkozva. Más szemtanúk azt állítják, hogy az idős tanár kiugrott az ablakon.

A tragikus körülmények között elhunyt házaspárt egész Tatabánya ismerte. Jenő bácsi és felesége, Ilona is a tanításnak szentelte az életét, több generáció legendás, díjak sokaságát kiérdemlő pedagógusként emlegeti őket.

Mindketten matematika-kémia szakon végeztek, 1959-ben szerezték tanári diplomájukat. Ilona néni 1994-ig, férje 2000-ig tanított. Jenő bácsi húsz évig volt egy általános iskola igazgatója, pályáját egy tatabányai gimnáziumban fejezte be. Magyar Bálint oktatási minisztertől 2005 márciu­sában a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet kapta meg, de számos egyéb kitüntetést is átvehetett munkássága során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!