Kék hírek, bulvár

2015.01.30. 15:54

Csaknem borzalmas tragédia történt Gúta mellett

Csak a buszsofőr éberségén és lélekjelenlétén múlott, hogy nem végződött borzalmas tragédiával egy közlekedési baleset pénteken reggel az Észak-Komáromtól 20 kilométerre fekvő Gúta mellett.

kemma.hu

A buszsofőr egy iskolába tartó gyerekekkel teli autóbuszt vezetett Gúta felé röviddel reggel nyolc óra előtt. Hirtelen egy kukoricát szállító kamion bukkant fel előtte. A teherszállító autó sofőrje valószínűleg elaludt egy pillanatra, és áttért a menetiránnyal szembeni sávba, majd átszakítva a szalagkorlátot keresztbe fordult az úton. Rakománya az útra borult.

A busz vezetője gyorsan reagált, elrántotta a kormányt, és belehajtott az út menti árokba, majd megállt. A járműn körülbelül húsz gyermek ült, szerencsére senkinek sem esett baja.

A busz utasait pótlóbusz szállította el, az utat lezárták, rendőrök és tűzoltók dolgoztak a helyszínen. A forgalmat a környező települések felé terelték el – tájékoztatott Renáta Čuháková Nyitra megyei rendőrszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!