Kék hírek, bulvár

2014.10.20. 10:17

Busz ütközött vonattal Tatabányán – Fotók a helyszínről!

Egy Oroszlány felől érkező busz ütközött össze egy vonattal Tatabánya határában, a bánhidai erőmű melletti vasúti kereszteződésben. Többen súlyosan megsérültek a hétfő délelőtti balesetben.

kemma.hu

Egy menetrend szerint közlekedő, Oroszlány felől érkező csuklós autóbusz vonattal ütközött Tatabányán hétfőn délelőtt negyed 10 körül, az erőműi vasúti átjáróban. Az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg a balesettől - közölte hétfőn délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A megyei mentőszolgálat vezetője elmondta, a vonat és a busz ütközésében tizenegy ember sérült meg. Dr. Onódi Lívia tájékoztatása szerint a három legsúlyosabb sérült közül két nőt a tatabányai kórházba szállítottak, egy asszonyt pedig mentőhelikopterrel vittek magasabb ellátást nyújtó egészségügyi intézménybe.

A Szent Borbála Kórházba szállított sérültek közül öten a nap folyamán eltávozhatnak a Szent Borbála Kórházból - mondta el az intézmény sajtóreferense délután az MTI-nek. Balogh Márta tájékoztatása szerint hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik.

Sokkos állapotban van a sofőr

Nem sérült meg a busz sofőrje, de az 56 éves férfi nincs kihallgatható állapotban - közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője az MTI-vel. A szóvivő tájékoztatása szerint a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, de jelenleg nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", így egyelőre nem tud magyarázatot adni a balesetről.

Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében. A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz szenvedett balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint az ütközés következtében egy felsővezeték-tartó oszlop is kidőlt. A helyreállítás idejére az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják Tatabánya és Oroszlány között. Az atóbuszok Kecskéd-Alsó megállóhelyre a súlykorlátozás miatt nem mehetnek be. Az utasokat a kecskédi óvoda és a főút találkozásánál tudják a járatok felvenni.

Az utasoknak a buszra szállás és a hosszabb menetidő miatt 15-20 perces késére kell számítaniuk a helyreállításig. A szakemberek a helyreállítást a holnap délutáni órákra ígérik.

Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében. A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz szenvedett balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!