Kék hírek, bulvár

2013.10.14. 07:01

Kamu volt a kisbéri gyerekrablásos történet

Az elmúlt napokban a legnagyobb közösségi oldalon megjelent egy beszámoló arról, hogy veszélyben vannak a Kisbéren élő óvodás- és iskoláskorú gyermekek. Mint megtudtuk, a hír alaptalannak bizonyult.

Sz.A.

A poszt írója szerint a településen ismeretlen személyek próbálják meg elrabolni a gyerekeket. A kommentelők szerint egy diák a kisebbeket akarta megijeszteni az emberrablásos sztorival, de utánakérdeztünk a rendőrségnél az ügynek. Mint megtudtuk: egyáltalán nincs ügy.

- A közösségi portálon terjedő hírről bejelentés a Komárom–Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, vagy a Kisbéri Rendőrkapitányságra nem érkezett. Ennek ellenére a Kisbéri Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést végeztek illetékességi területükön és ellenőrizték, lehet-e bármilyen valóságlapja az interneten terjedő „pletykának”. A beszerzett információk nem támasztották alá ezeket a rémhíreket - nyomatékosított Léber Gabriella, a megyei főkapitányság szóvivője, aki kiemelte: ennek ellenére felhívják az állampolgárok figyelmét arra, hogy amennyiben iskolák, óvodák közelében korábban nem látott, gyanúsan viselkedő személyeket látnak, kérdezzék meg, segíthetnek-e valamiben. Ha valaki rossz szándékkal tölti ott az idejét, ez a megszólítás akár el is térítheti, hiszen tudja hogy valaki már felfigyelt rá.

- Ne csak saját gyerekeikre vigyázzanak, hiszen bárkié kerülhet olyan helyzetbe, ahol jól jönne egy jó szándékú felnőtt segítsége! Ha arra gyanakszanak, hogy valaki rossz szándékkal közeledik egy gyerekhez, értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es ingyenesen hívható számon, illetve jelezzék ezt az iskola vezetése felé. Minél előbb teszik ezt meg, annál nagyobb az esély, hogy a rendőrök esetleg még a helyszínen találják az adott személyt - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!