Ovi-Kosár Kupa

2024.05.09. 14:30

Oroszlányon kosaraztak az aprótalpúak

Óvodás gyermekek lepték el az MVM-OSE Lions pályáját. A kis versenyzők mindent beleadtak az Ovi-Kosár Kupa feladatai alatt, az esemény végén még a csapat kabaláját is megkergették.

Kemma.hu

AZ OVI-SPORT alapítvány május 9-én, reggel kilenc órás kezdettel a Krajnyik "Akác" András Sportcsarnokban rendezte az Ovi-Kosár Kupa második oroszlányi fordulóját. Az eseményen hat óvoda tette tiszteletét, magas létszámú gyermekversenyzővel. 

Óvodás gyermekek lepték el az MVM-OSE Lions pályáját. A kis versenyzők mindent beleadtak a feladatok elvégzésénél, az esemény végén még a csapat kabaláját is megkergették.
Minden feladattal képesek voltak megbirkózni a gyermekek az Ovi-Kosár Kupa eseménye alatt
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A Kupát a gyerekek egy bemelegítéssel indították, hogy teljesen készen álljanak a kihívásra, ami előttük állt. Körbekocogták a pályát, nyújtottak, majd kezdetét vette a megmérettetés. A feladatok nagyon sokszínűek voltak: az összes résztvevő mindegyik játékon elindult, ami a pálya egyik végéből a másikig nyúlt. Voltak kihívások, ahol labdával a kézben kellett átfutni az akadályokat, más területeken még földönmászás is szükséges volt, majd a végén kosárra dobással zárták a meneteket. Minden versenyző tökéletesen helytállt, látszott rajtuk, hogy  nagyon élvezik a rendezvényt. Miután mindenki teljesítette a célokat, a kisgyerekek megkergették az OSE oroszlánkabaláját is. Utóbbi megpróbált menekülni, de a gyermekek gyorsaságával már nem tudott mit kezdeni. 

Óvodás gyermekek lepték el az MVM-OSE Lions pályáját. A kis versenyzők mindent beleadtak a feladatok elvégzésénél, az esemény végén még a csapat kabaláját is megkergették.
Próbálkozott az oroszlán, de az óvodás versenyzők gyorsabbak voltak
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A helyszínen lehetőségünk volt beszélni az OVI-SPORT alapítvány elnökével, dr. Molnár Andreával. Kiemelte, hogy az óvodás korban a legfontosabb a hogy a gyerek játsszon. Az efféle képességfejlesztő játékokon nem kosárlabdáznak érdemben, de ennek segítségével elindul egy kötődés a sportág iránt. Elmondása szerint a mindennapos testmozgás és sportolás megszerettetése a gyerekekkel egy nagyon jelentős dolognak számít.

A kupán részt vettek: Meseliget Óvoda, Táncsics Mihály Óvoda, Brunszvik Teréz Óvoda, Malomsori Óvoda, Borbála-telepi Óvoda, Dr. Nemere Zoltán Óvoda és Bölcsőde.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában