Négyen maradtak

2024.05.09. 06:00

Megvan, hogy melyik négy megyei csapat jutott fel a Magyar Kupa főtáblájára

Lejátszották a vármegyei kupa negyeddöntőit, a továbbiakban a négy győztes csapat küzdhet tovább a serlegért. Az elődöntők kialakulásával egyben az is eldőlt, hogy ez a négy csapat biztosan részt vesz a Magyar Kupa főtábláján.

Túri Csaba

Tekeredik a nyergesi szabadrúgás a kecskédi sorfal mellett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

A tét nagy volt a megyei kupa negyeddöntőjében, ugyanis a négy továbbjutó csapatból végül három is képviselheti Komárom-Esztergom vármegyét a Magyar Kupa főtábláján. A megyei első osztályt vezető Nyergesújfalu ebben a sorozatban sem adta alább, a Kecskédnek négy gólt vágva jutottak elődöntőbe. Hajszálpontosan ugyanazt az eredményt érte el a Bábolna Táton: úgy tudtak 4-1-re nyerni, hogy több mint egy félideig emberhátrányban voltak. A megyei másodosztályú Csolnok legyőzése nem okozott gondot a Lábatlannak, míg a Sárisáp egy tipikus kuparangadón egyetlen góllal jobbnak bizonyult a megye egy aranyérméért még harcban lévő Zsámbéknál.

Ebből a kecskédi helyzetből nem lett gól a megyei kupamérkőzésen
Ebből a kecskédi helyzetből nem lett gól a megyei kupamérkőzésen
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Így folytatódik a megyei kupa

A Nyergesújfalu, a Bábolna, a Lábatlan és a Sárisáp ezzel nem csak az elődöntők párosítását, hanem a Magyar Kupa sorsolását is várhatják, ahol már profi együttesekkel is összesodorhatja őket a sors. Az elődöntők szintén egy mérkőzésen dőlnek majd el, értelemszerűen a két továbbjutó gárda küzdhet meg a trófeáért, míg a vereséget szenvedők a bronzéremért csaphatnak majd össze egy később kijelölendő időpontban.

LABDARÚGÁS Területi Kupa/MOL Magyar Kupa előselejtező, 3. forduló

Wati Kecskéd KSK - Nyergesújfalu SE 1-4 (0-1)
Kecskéd, vezette: Áy János (Faragó Gy, Patócs D.)
Kecskéd: Bódis - Neckernusz (Greskó 86.), Fábián, Vadkerti, Schmidt, Plotár (Gyenes 46.), Pető, Kovács, Berki, Gacs, Harsányi. Vezetőedző: Linczmaier László.
Nyergesújfalu: Borsiczki - Cseh, Hajnal (Jakobi 83.), Tóth (Szoboszlai 56.), Raffai (Szőke 56.), Farkas, Mann, Balogh, Motuz (Bogárdi 64.), Molnár (Petrovics 89.), Manga. Vezetőedző: Gálicz Ferenc.
Gólszerzők: Pető (68.), illetve Hajnal (14.), Tóth (48.), Molnár (86.), Manga (92.)

DG Tát SE - Bábolnai SE 1-4 (0-2)
Duna-Gerecse Sporttelep, Tát, vezette: Szeibert Philip (Lovas G., Kis B.)
Tát: Iványi - Farkas, Tirpák, Izsó (Kósa 81.), Dékány, Bokros (Jónás 65.), Jámbor, Gágó, Tillmann, Páldi, Chrompota (Kopányi 65.). Technikai vezető: Kun Imre.
Bábolna: Szabó - Prácser, Rabi, Maruzs, Karvaj, Czeglédi, Polgár (Szendi 46.), Szabó, Hollósi, Lanzerdorfen (Németh 76.), Végh (Tóth 80.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Dékény (46.), illetve Szabó (6.), Czeglédi (34.), Prácser (51.), Rabi (75.)
Kiállítva: Maruzs (40.)

Csolnoki SZSE - Lábatlani ESE 1-3 (0-1)
Vígh Gábor Sporttelep, Csolnok, vezette: Derecskei Bence (Szolonka S., Farkas P.)
Csolnok: Nebehaj - Janosek, Barlangi, Berkeszi, Krammer (Nagy 57.), Putnoki, Végh, Gause (Petrovics 53.), Kovács (Kalster 62.), Jantos (Vörös 40.), Pázmándi (Rendes 71.). Vezetőedző: Párkányi Norbert.
Lábatlan: Török - Varga, Gimesi (Ölveczky 56.), Kovács, Váli, Galba (Nyergesi 83.), Budaházi (Barnóczki 71.), Király, Deme, Fábián-Nagy, Bánhidi (Kecskés 57.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Putnoki (90.), illetve Kovács (10.), Király (47.), Galba (82.)

Sárisápi BSE - Zsámbéki Sport Klub 1-0 (0-0)
Dolina stadion, Sárisáp, vezette: Farkas Bálint (Frank V., Uracs R.)
Sárisáp: Sándor G. - Cserven, Fekete (Karcagi 78.), Szlovák, Papp, Bartl (Katona 91.), Válent, Gyebnár (Wend 63.), Jurásek, Sándor P. (Kara 89.), Yousif (Farkas 87.). Vezetőedző: Fenyvesi László.
Zsámbék: Tugyi - Yürekli, Marticsek, Kerezsi (Mártonfi 66.), Áprily (Orosházi 66.), Barlangi, László, Csóh (Veréb 70.), Szűcs, Magyar (Haupt 76.), György. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerző: Válent (65.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában