Labdarúgás

2024.05.04. 16:53

Történelmi eredmény küszöbén a KFC Komárom focicsapata

Ha minden jól alakul, akkor már a most hétvégi fordulóban feljuthat a szlovák első osztályba a KFC Komárom férfi felnőtt labdarúgócsapata, története során először.

Kemma.hu

Hétvégén rendezik a szlovák másodosztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulóját, ami döntő mérkőzéseket hozhat a bajnoki cím és a feljutás szempontjából. A listavezető észak-komáromi csapat, a KFC Komárom ugyanis már ma történelmet írhat, és fennállásának során először juthat fel a szlovák élvonalba. Ehhez azonban mindennek tökéletesen kell alakulnia.

KFC Komárno
Nagyon közel a hőn áhított cél a KFC Komárom csapatának
Fotó: Karol Scholtz / Forrás: KFC Komárno/Facebook

Az észak-komáromi csapat jelenleg három meccsel a bajnokság vége előtt 64 ponttal áll a másodosztály élén. Őket követi 59 ponttal az Eperjes (Tatran Presov), 57 ponttal pedig a pozsonyi FC Petržalka 1898 áll a harmadik helyen. A hétvégi fordulóban a listavezető komáromiak a 11. helyen álló Tőketerebes (Slavoj Trebisov) otthonában játszanak szombaton, míg az üldöző Eperjes a harmadik Petržalka otthonába látogat. Ha tehát a KFC Komárom legyőzné mostani ellenfelét, a másik mérkőzésen pedig nem győz az Eperjes, akkor két fordulóval a vége előtt biztossá válna matematikailag is, hogy jövőre a dunaszerdahelyi DAC mellett egy másik felvidéki csapat is az első osztályban küzdene.

Az észak-komáromi labdarúgócsapat egyébként már nagyon készül a szlovák első osztályra, amiről a sportigazgatóval, Vincze Pilu Istvánnal, Tatabánya legendás labdarúgójával készült podcast-interjúnkból derült ki, aki megosztotta gondolatait a tatabányai focicsapat élvonalba való felkerülésének esélyeiről, de elárulta azt is, szerinte mi várható a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. Ráadásul már készül a csapat új stadionja is, amely az UEFA előírásoknak is megfelelő komplexum lesz a jelenlegi korszerűtlen létesítmény helyén, és amely a tervek szerint őszre el is készül.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában