Labdarúgás

2024.05.05. 07:08

Történelmet írt a KFC Komárom focicsapata, irány az első osztály!

Minden a legjobb forgatókönyv szerint alakult. A KFC Komárom bebiztosította bajnoki címét a szlovák másodosztályban, és története során először vívta ki az élvonalbeli szereplés jogát.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, ha a KFC Komárom számára minden jól alakul a szlovák másodosztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján, akkor akár már ekkor eldőlhet a bajnoki cím és a feljutás sorsa. A játéknap befejeződött, aminek a végén pedig szerencsére összejött az, amire a legjobban vágytak a klubnál.

A felvidéki csapat ugyanis 3-1-re legyőzte idegenben a 11. helyen álló Tőketerebes (Slavoj Trebisov) csapatát, és mivel a másik meccsen a második helyezett Eperjes (Tatran Prešov) csak döntetlent ért el a harmadik FC Petržalka 1898 ellen, így 2 fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan lett az észak-komáromiak előnye. Ezzel hivatalossá vált, hogy a csapat jövőre a szlovák első osztályban szerepelhet, a klub fennállásának során először.

A történelmi sikerről a klub is megemlékezett egy ünneplős posztban, amelyben ezt írták:

Történelmi pillanat, klubtörténelmet írt férfi csapatunk! Felnőtt férfi együttesünk 2 fordulóval a bajnokság vége előtt 7 pontra növelte előnyét a tabella élén, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a MONACObet ligában. A bajnoki címmel klubunk kivívta a jogot a Niké ligában (első osztály) való indulásra. Büszkék vagyunk rátok, fiúk! Köszönjük szurkolóink egész éves támogatását. Hajrá KFC!

A Komárom Tőketerebes elleni mérkőzése előtt egy egyperces néma csenddel megemlékeztek a napokban tragikus hirtelenséggel, mindössze 17 évesen elhunyt észak-komáromi focistalányról, Petrók Lilláról is, aki egy mérkőzés közben lett rosszul, és akit a többszöri újraélesztés még visszahozott az életbe, de néhány nappal később az egyik pozsonyi kórházban elhunyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában