Siker siker hátán

2024.05.08. 06:11

Halmozták az érmeket vármegyénk fiataljai a kajak-kenu versenyen

Regionális évadnyitó kajak-kenu verseny volt Győrben tatai, oroszlányi, lábatlani és nyergesújfalui fiatal indulókkal - több vármegyei dobogós hellyel.

Fenyvesi Károly

A sportág regionális évadnyitó bajnokságát rendezte Győrben a Csay Renáta Regionális Akadémia és a Győri Vízisport Egyesület. A versenyre tíz egyesület 343 versenyzőt nevezett előkészítő, kölyök, gyermek, serdülő, illetve ifjúsági korosztályban. Vármegyénkből a Tatai Hódy Sport Egyesület, a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület, az Oroszlányi Kajak Sport Egyesület és a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület fiataljainak indulói érkeztek a rajtvonalra. Több korosztályban, több távon összesen huszonkilenc versenyszámban léphettek dobogóra a legjobbak.

Mosolygós érmesek a kajak-kenu verseny után
Mosolygós érmesek a kajak-kenu verseny után
Fotó: Fenyvesi Károly

Megannyi kajak-kenus siker

A teljesség igénye nélkül, a Tatai Hódy Sport Egyesület fiataljai közül egyesben első lett Gábor Tímea, Neuvirt Tamás, Farkas Nóra, Pónya Dominik Péter, Németh-Zwickl Bendegúz és Bocskay Panni. A tataiak közül a dobogó második fokára állhatott fel Jakab Bendegúz Noel és Fazekas Lilla, bronzérmes lett Haltrich Hunor, Nagy Boróka Liana és Tüske Simon. Kettes hajóban nyert a Luigics Ádám és Schindler Mihály alkotta duó.

A nyergesi Zoltek gárdájából második lett Eckl Kristóf, a harmadik helyen evezett a célba Pánczél Kristóf. A lábatlani Sirályok színeiben Deák Anna Csenge bronzérmes lett. Az oroszlányi csapatból nyert Schattinger Zsófia, harmadik lett Bacsányi Viktória Letícia.

A házigazdák úgy oldották meg az eredményhirdetést, hogy a dobogó megszokott három foka mellé, a nézők, sporttársak, szülők, fotósok elé hívták az emelvényre többi sikeres ifjú sportolót is. Vármegyénk egyik nagyon remek pillanata volt, amikor kettesben célba ért a 12–14 éves lányok mezőnye ötezer méter lelapátolása után. A Bublovics Barbara és Szalai Kira alkotta tatai kettős nyert a nyergesújfalui Aradi Eszter-Újvári Rebeka, illetve a lábatlan Csereklyei Csenge Dorka Róza és Vígh Csenge Róza duó előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában