Irány az elit

2024.05.05. 15:53

Micsoda siker! Tatabányai játékossal lett Eb-ezüstérmes a magyar válogatott

A magyar fallabda-válogatott egy óriási menetelés végén csupán a döntőben szenvedett vereséget az Európa-bajnokságon. A csapat tagja volt a tatabányai Farkas Balázs is.

Kemma.hu

A magyar fallabda-válogatott a svájci Európa-bajnokságon

Forrás: Magyar Fallabda Szövetség

A magyar fallabda-válogatott a Zürichben zajló divízió 2-es csapat Európa-bajnokságon már pénteken, a fináléba kerüléssel kiharcolta a jogot, hogy jövőre az első divízióban szerepelhessen, ami a kontinens legjobb nyolc válogatottját jelenti.

Farkas Balázs (fent, jobb szélen) és a magyar fallabda-válogatott
Farkas Balázs (fent, jobb szélen) és a magyar fallabda-válogatott
Forrás: Magyar Fallabda Szövetség

A nagy menetelésben a magyarok Dániát 3-1-re, Szlovákiát 4-0-ra, Lengyelországot szintén 4-0-ra győzték le, majd az elődöntőben Belgium csapatán kerekedtek felül 3-1-re. A döntőben következett Skócia, akivel sajnos már nem bírtunk el, de a 3-1-es vereség ellenére sincsen semmi ok a szomorkodásra. Jövőre pedig már az elit csoportban lehet bizonyítani.

A válogatott tagja volt természetesen hazánk jelenlegi legjobb játékosa, a tatabányai Farkas Balázs is, aki a világranglistán legjobb magyarként az igen előkelő 44-ik helyet foglalja el. Komárom-Esztergom vármegye büszkesége a döntőig az összes mérkőzését megnyerte, a skótok elleni fináléban szenvedte el egyetlen vereségét. Farkas Balázsról, és a legutóbbi sikeréről ebben a cikkben írtunk korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában