Rögbi

2024.05.07. 05:30

Brutális verést mértek az Apródok a Haramiákra

Elérkezett a másodosztályú rögbi bajnokság záró fordulója, ahol az Esztergomi Apródok és a Haramiák találkozója volt hivatott eldönteni, melyik csapat kerüli el az utolsó helyet.

Kemma.hu

Az Esztergomi Apródok (pirosban) magabiztos sikerével zárult a bajnokság

Fotó: Hauszknecht Dániel

A mérkőzés elején az Esztergomi Apródok rögtön magához ragadta az irányítást, aminek meg is lett az eredménye: már az 5. percben sikerült áttörniük az ellenfél védővonalát. Innentől kezdve esélyt sem adva a vendégeknek az első játékészben további három célt szereztek, ezek közül kiemelendő az újonc Órai 60 méteres elfutása. 

A Haramiák csapata nem bírt az Esztergomi Apródokkal (pirosban)
A Haramiák csapata nem bírt az Esztergomi Apródokkal (pirosban)
Fotó: Hauszknecht Dániel

Elkerülte az utolsó helyet az Esztergomi Apródok

A térfélcserét követően se esett vissza az Apródok játékkedve, a cserék új lendületet hoztak és újabb négy alkalommal sikerült letenni a labdát a célterületbe. A hajrában emberhátrányba kerültek az esztergomiak, amit a Haramiáknak sikerült kihasználniuk és megszerezték első és egyben utolsó pontjaikat. A csapat a tabella 5. helyén zárt, a legeredményesebb játékos 65 ponttal a 18 éves Nagy Márk lett. A szezon legrutinosabb pályára lépő Apródja az 55 éves Hock István volt. 

A női bajnokság utolsó előtti tornáját Létavértesen rendezték. Az esztergomi lányok előbb az Exiles együttesét 52-0-ra, majd a szegedieket 59-0-ra múlták felül. A döntőben szokásos módon a Budapesti Medvék vártak a Vitézekre. A finálé szoros küzdelem során 17-12-es esztergomi sikert hozott, amivel karnyújtásnyira került a bajnoki cím Bíró Gábor lányai számára. A legifjabb, U12-es korosztályú Vitézek nemzetközi tornán vettek részt Milánóban , ahol az első napon három nyert és egy vesztett mérkőzés volt a mérlegük. 

NB2 férfi XV’s rögbi bajnokság XII.forduló

Esztergomi Apródok-Haramiák 48-5 (22-0)  

Esztergom RCH stadion, Vezette: Haspel Gergő 

Esztergomi Apródok: Hock, Varga 10, Bereczki, Sovány, Szakály, Pünkösti, Lakatos, Hullár 10, Istók, Köbli, Órai 5, Nagy 18,Sitku 5, Meggyes, Petróczi Cserék: Heckel, Vörös,Szabó, Szatmári, Major Edző: Sőlősi László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában