Kajak-kenu

2024.05.08. 12:45

Kvalifikációs versenyen és világkupán vesz részt Csikós Zsóka

Nagy teszt elé néz Esztergom sportolói büszkesége. Csíkos Zsóka már most sok sikert tudhat magának, ezen a héten is kiemelkedő teljesítményt tervez nyújtani.

Kemma.hu

Már többször is hírt adtunk az esztergomi kötődésű kajak-kenu bajnokról, Csíkos Zsókáról, aki számos országos és világversenyen állt már a dobogó fokaira, többször is a tetejére. A Szolnoki Kajak-Kenu Klubnál bejegyzett sportoló újabb kihívás elé néz a héten: először az Európai Olimpiai Kvalifikációs versenyen, majd Világkupán. 

Nagy teszt elé néz Esztergom sportolói büszkesége. Csíkos Zsóka már most sok sikert tudhat magának, ezen a héten is kiemelkedő teljesítményt tervez nyújtani.
Csíkos Zsóka mindent bele fog adni a sikerért
Forrás: beküldött

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiától kapott tájékoztatás szerint május 8-án a K-2 500 méteren megkezdte szereplését a szegedi Európai Olimpiai Kvalifikációs versenyen a Kőhalmi Emese, Csikós Zsóka páros. Csikós Zsóka az akadémia és a Szolnok versenyzője a május eleji szolnoki tájékoztató versenyen elért harmadik helyével vívta ki azt a lehetőséget, hogy harcba szálljon a női kajak szakágban még hiányzó két olimpiai kvótáért, amely nem személyre szóló kvóta, hanem a nemzet kapja. 

Szerdán az előfutamokat és a döntőket rendezték meg. A két versenyző ezt követően marad Szegeden, hiszen bekerültek a szegedi Világkupán induló magyar válogatottba. A két hölgy K-2 és K-4 500 méteren rajtol, valamint Csikós Zsóka a vasárnapi K-1 5000 méteres versenyen is képviselheti a magyar színeket. Az eredményekről a jövő héten adunk hírt olvasóinknak. A döntőket az M4 Sport, illetve a Duna World élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában