Rögbi

2024.04.23. 08:30

Nádasdladányon folytatódott a női bajnokság

Esztergomi sikert hozott a rögbitorna. A vitézek megszerezték az első helyet, a férfiválogatottba pedig nyolc esztergomi játékos is meghívást kapott.

Kemma.hu

A Vitézek kerete rendkívül fiatal, legidősebb tagja is csak 24 éves, ám így is tapasztalt, összeszokott csapatról beszélhetünk, akik évek óta együtt játszanak. Idei céljuk a bajnoki cím megszerzése, ami már csak karnyújtásnyira van. Bíró Gábor lányai az első helyről várták a tornát. Az első csoportmérkőzésükön sima 67-0-ás győzelmet arattak a debreceni egyetemisták alkotta csapat ellen, ezután Fehérvár következett, kiket 10-40 arányban múltak felül. A döntőben a már megszokott párosítás jött össze: Esztergomi Vitézek-Budapesti Medvék. A végletekig kiélezett találkozó esztergomi sikert hozott (22-21). A tornarendszerű bajnokság vége előtt 2 fordulóval 6 pont az esztergomiak előnye.

Esztergomi sikert hozott a rögbitorna. A vitézek megszerezték az első helyet, a férfiválogatottba pedig nyolc esztergomi játékos is meghívást kapott.
Az Esztergomi Vitézek (fehérben) kihozták magukból a maximumot
Fotó: Hauszknecht Dániel

  A magyar férfi rögbiválogatott a hétvégén újra pályára lépett. A Zenica városában rendezett, Bosznia elleni Európa-bajnoki csoport mérkőzéskeretébe 8 esztergomi játékos kapott meghívást. A találkozó szoros első félidőt, egyik csapat sem talált fogást a másikon (3-10). A folytatásban piros lapok befolyásolták az összecsapást, a szebbnél-szebb akciókat végigvivő magyarok kihasználták emberelőnyüket és egyértelművé tették az összecsapás végkimenetelét (13-48). Esztergomi játékosok remekül szerepeltek, Rácz, Csapó,Stiglmayer és Szóda is célt szerzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában