Revans

2024.04.28. 18:52

Az Esztergomi Vitézek bevették a bevehetetlennek tűnő bástyát

Az Esztergomi Vitézek rögbicsapata lett az első csapat ebben a szezonban, akik győzni tudtak a Nagykőrösi Honfoglalók otthonában.

Kemma.hu

A címvédő Esztergomi Vitézek az idén hazai pályán veretlen Honfoglalókhoz látogattak szombaton, és a tavaly itt elszenvedett vereség után nagy bosszúvággyal érkeztek. Tekintve, hogy a fináléban már korábban biztosították a helyüket a Vitézek, így a tétet tényleg csak a visszavágás reménye adta számukra. A sok hiányzó miatt több fiatal is bekerült a mérkőzéskeretbe: az egyaránt 18 esztendős Marosy, Sitku és Nagy először léphetett pályára az első osztályban. 

Magabiztosan nyertek az Esztergomi Vitézek (piros-fehérben)
Magabiztosan nyertek az Esztergomi Vitézek (piros-fehérben)
Fotó: Hauszknecht Dániel

A kezdés után rögtön magához ragadta a kezdeményezést a rekordbajnok, már a negyedik percben cél tudtak szerezni, megadva a lökést a csapatnak. Ezután rövid időn belül sárga lapos büntetések miatt kettős emberhátrányba kerültek, ezt kihasználva át is vették a vezetést a Honfoglalók. A félidő hátralévő része azonban már megint  Vitézekről szólt. Három alkalommal is át tudtak haladni a célterületen, ezzel magabiztos előnnyel mehettek el a szünetre.

A fináléra készülnek már az Esztergomi Vitézek

A térfélcserét követően sem álltak le a vendégek, az ifjú Nagy első NB1-es céljával tovább nyílt az olló a két gárda között. A nagykőrösi fiatalok még egyszer felszívták magukat, és sorozatban kétszer is sikerült áttörniük az Esztergomi Vitézek védővonalát. A találkozó hajrájában Stavila második sárga lapja után végleg kiállította a játékvezető, de az esztergomiakat az újabb emberhátrány sem zavarta meg, ugyanis tovább tudták növelni az előnyüket. A hajrában a Honfoglalók még szereztek egy célt, de az eredményt már nem tudták befolyásolni. Ezzel a győzelemmel a Vitézek az első csapat, aki boldogan tudott távozni a Honfoglalók otthonából, és továbbra is a második helyen állnak a tabellán.

A másodosztályú Esztergomi Apródok az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem tudtak a bajnokság versenyszabályzata szerint kiállni, így a Debrecen 26-0-s győzelme lett elkönyvelve. Közben a magyar női 7’s válogatott Splitben vett részt felkészülési tornán. A tizenhármas keretben összesen kilenc esztergomi játékos szerepelt, az edzőjük pedig a szintén esztergomi Bíró Gábor volt. Az Adriai-tenger partján összes mérkőzésüket megnyerve tornagyőztes lett a cseh és horvát csapatokkal szemben.

NB1 férfi XV’s rögbi bajnokság 8. forduló 
Honfoglalók RC-Esztergomi Vitézek RAFC 31-44 (10-27) 
Nagykőrös, vezette: Böröndi Tamás (Wazara Kudzaiishe, Baranyi Gábor)

Esztergomi Vitézek: Németh, Szatmári, Kovács-Goda, Visi 5, Stavila, Vodicska, Rácz, Sőlősi, Szóda, Kiss 14, Szalma, Zaiba, Stiglmayer15, Nagy 5, Csapó 5 Cserék: Bereczki, Marosy, Hullár, Sitku, Petróczi Edző: Sőlősi Darius 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában