NBIII

2024.04.28. 19:54

Vereség a rangadón, de még mindig a Bányásznál az előny

Nem tudta megőrizni hat pontos előnyét az Opus Tigáz Tatabánya a forduló rangadóján. A Veszprém ellen elszenvedett vereség ellenére azonban még mindig saját kezében van a Bányász sorsa.

Túri Csaba

A Veszprém bizonyult jobbnak az NBIII rangadóján

Forrás: Veol.hu

Fotó: Horváth Gábor

A csoport rangadójának úgy vágtak neki a csapatok, hogy a Tatabánya hat pontos előnyt épített ki a bajnokság hajrájára hétvégi riválisával (és a Bicskével) szemben. A képlet egyszerű volt: ha nem szenved vereséget a Bányász, az aranyérem kapujában találják magukat. A tét tehát óriási volt, a tavalyi bajnok Veszprém nem akarta elengedi végleg a bajnoki címet. Az első félidőben nem is találták a fogást egymáson a csapatok, egyik gárda sem mert nagyot kockáztatni. Ennek ellenére a bakonyi gárda az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést, így a szünetben Gyürki Gergelynek ki kellett találnia a megfelelő taktikát, hogy visszajöjjenek  a meccsbe.

Remek hangulatot teremtettek ismét a Bányász fanatikusai
Remek hangulatot teremtettek ismét a Bányász fanatikusai
Fotó: Horváth Gábor / Forrás: veol.hu

A Bányász híres a küzdőszelleméről

Ez sikerült is a második félidőben Árvai góljával, azonban nem tartott sokáig az ismét szép számmal érkező vendégszurkolók öröme, ugyanis pár perccel később ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A Tatabánya ment előre becsülettel, igyekezett legalább egy pontot megmenteni. A hatperces ráadás negyedik percében azonban ismét a vendégek kapujában kötött ki a labda, amivel el is dőlt a három pont sorsa. Bár a kék-fehéreknek erre még volt válaszuk, több idejük már nem maradt az egyenlítésre. A rangadók rangadóját a Veszprém nyerte, ismét nyílttá téve az aranycsatát. A kardjukba azonban nem kell dőlniük a Tatabánya játékosainak, három pont előnyük így is maradt, kizárólag a saját kezükben van a sorsuk.

Gyürki Gergely: – Az első félidőt nehéz szakmailag értékelném. Visszafogottak voltunk, nem ismertem rá a csapatra. A második játékrészben már sokkal jobban hasonlítottunk önmagunkra, de van még min javítani. Ezzel a mérkőzéssel egy kicsit megnehezítettük a dolgunkat, de mindig is küzdelem és kínlódás után érjük el a megérdemelt célunkat, és ez most sem lesz másképp. 

NBIII. Északnyugati csoport, 26. forduló
VSC 205 Veszprém - Opus Tigáz Tatabánya 3-2 (1-0)
Perutz stadion, Pápa, vezette: Bana Gergely (Kulman Tamás, Sinkovicz Dániel)

Veszprém: Kovács - Dobsa, Zachán, Kószás, Major (Kun 74.), Volter, Tömösvári (Bartusz 52.), Somogyi, Baldauf (Szabó 86.), Dömötör (Molnár 52.), Krebsz. Vezetőedző: Pető Tamás

Tatabánya: Lóth - Árvai, Kovács (Szegő 63.), Krupánszki, Molnár (Klausz 63.), Soltész (Hadobás 75.), Szegleti, Katona (Kiprich 62.), Letenyei, Székely, Szalánszki (Forró 63.). Vezetőedző: Gyürki Gergely

Gólszerzők: Major (43.), Baldauf (67.), Szabó (93.) illetve Árvai (64.), Szegő (94.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában