Gombfoci

2024.03.11. 14:33

A szektorlabda ászai találkoztak Komáromban

Ismét nagy csatákat rendeztek az asztaloknál Komáromban. A szektorlabda NB1-es csapatbajnokságának első fordulójának adott otthont szombaton a Duna-parti város, vasárnap pedig a Tóth Tibor-emlékversennyel folytatódott a program.

Körtvélyfáy Dina

Horváth Imre, a Magyar Szektorlabda Szövetség elnöke elmondta, a csapatok négy játékosból állnak, az NB1-ben pedig tíz alakulat szerepel. Négy fordulót rendeznek egy évben, az első megmérettetésnek pedig a Kassák Klub Közművelődési és Sport Egyesületnek köszönhetően Komárom adott otthont. A további fordulókat Szegeden, Komlón és Szombathelyen rendezik majd.

Tóth Béla, a komáromiak játékosa összepontosít
 Tóth Béla, a komáromiak játékosa összepontosít. A szektorlabda a Duna-parti városban is népszerű.
Fotó: Kovács László / Forrás:  24 Óra

Az első játéknap után a címvédő DÖKE-Komló csapata áll az élen, a második helyről az ALC KSE Szeged, míg a harmadikról a Vasi GE futhat majd neki a májusi, szombathelyi második fordulónak. Le a kalappal a Komáromi KKSE előtt is, a Duna-partiak a negyedik helyen állnak jelenleg.  

Vasárnap folytatódtak a küzdelmek az Arany 17 Rendezvényközpontban, ekkor rendezte a Kassák Klub az egykori kiváló játékosuk, sportvezetőjük, Tóth Tibor emlékére hirdetett egyéni versenyt. Az egyéni ranglista azért is fontos, mert az első nyolc helyezett szektorlabdás kerül be a válogatott keretébe – tudtuk meg Horváth Imrétől.

Ezen a tornán 13 egyesület 40 játékosa mérte össze tudását. Az I. osztályúak mezőnyében teljes volt a Vasi GE sikere, az első helyen Debreczy István végzett, megelőzve csapattársait, Farkas Gábort és Mártonfi Istvánt. A II. osztályúaknál Bedecs Attila, a házigazda komáromiak játékosa diadalmaskodott a kecskeméti Horváth Imre, illetve a budapesti Testvériség színeit képviselő Kondor Gábor előtt. A III. osztályú játékosok között a komlói Balla Antal diadalmaskodott, mögötte Szegedi András (Szigetszentmiklós) és Serák György (Vasi GE) végzett. A minősítés nélküli mezőnyben Szabó Márton, a budapesti Gombfoci 11 egyesület játékosa nyert.

A szektorlabda ismertebb neve a gombfoci

Kállai Ferenc, a Kassák Klub ügyvezető elnöke örömét fejezte ki, hogy ismét ilyen szép számban ellátogattak városukba a szektorlabda sportág képviselői. Csapatukban Tóth Béla, Tóth Imre, Bedecs Attila, Primon Csaba, ifj. Primon Csaba és Jónás István szerepel rendszeresen. Kállai Ferenc hozzátette, azok, akik szeretnének megismerkedni ezzel a játékkal, szívesen látják edzéseiken.

A szektorlabda, azaz a nagyközönség számára inkább gombfociként ismert, egy magyar eredetű játék, a szövetség 1989-ben alakult meg. Egy meccs kétszer 13 percből áll, mert annak idején a szövetség vezetői nem tudtak megegyezni, hogy tíz, vagy tizenöt perces legyen egy félidő. Kompromisszumot kötöttek, így lett 13 perc.

A gombfoci jeles képviselő tíz évvel ezelőtt a Fábry Sándor műsorában is bemutatkoztak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában