Foci

2022.08.28. 07:42

A Komárom és a Nyergesújfalu jutott tovább a Magyar Kupában

A Komárom VSE és a Nyergesújfalu SE is továbbjutott, és ott lesz a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában.

K. L.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Vasadi Zoltan Istvan

A szombati játéknap előtt az már biztossá vált, hogy legalább egy megyei csapatunk ott lesz a kupa 3. fordulójában is, ugyanis a Nyergesújfalu és a Tatai AC egymás ellen lépett pályára. Júniusban, a megyei kupa fináléjában a tataiak 2-1-re bizonyultak jobbnak a Duna-partiaknál, most viszont a nyergesiek visszavágtak, és Darabos Gábor edző tanítványai 2-0-ra legyőzték a fekete-fehéreket.

Az NB III. Nyugati csoportjában szereplő csapatok mérkőzésén, a Tatabánya-Balatonfüred összecsapás előtt megyeszékhelyünk együttese tűnt esélyesebbnek, ugyanis a kék-fehérek jól rajtoltak a pontvadászatban, a negyedik helyen állnak, míg a Veszprém megyeiek a 17. helyen tanyáznak. De mint sokan hangsúlyozták már, a kupa az más, egy meccsre is felszívhatja magát egy csapat. Így történt most is. Sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbítás lesz a mérkőzésen, ám a Balaton-partiak a 86. percben a hálóba találtak, és nyerni tudtak a Grosics Gyula Stadionban. Ezzel a sikerrel a fürediek lesznek ott a 3. fordulóban.

Az ugyancsak NB III-as komáromiak is esélyesnek számítottak, hiszen ellenfelük a Veszprém megyei bajnokság másodosztályában szereplő Balatonszepezdi ÖKSC volt. Figyelmeztető eredmény volt az, hogy a házigazdák az előző körben legyőzték az NB III-tól nyáron visszalépő Pápa csapatát. A Duna-partiak viszont a tőlük látható lelkesedéssel, küzdeni tudással léptek pályára, és László Péter edző legénysége 2-0-ra nyert.

A Pest megyei, ám megyénk bajnokságából az NB III.-ba jutó Zsámbéki SK sem járt szerencsével, ugyancsak harmadik ligás Bicske 3-0-ra nyerni tudott az újonc otthonában. A 3. forduló sorsolását szerdán 22 óra 30 perckor közvetíti az M4 Sport televízió.

Eredmények:

  • Balatonszepezdi ÖKSC–Komárom VSE 0-2 (0-1)
    Gólszerző: Schiller (18.), Nagy Z. B. (79.).
  • Tatabányai SC–Balatonfüredi FC 0-1 (0-0)
    Gólszerző: Róth (86. p.)
  • Nyergesújfalu SE–Tatai AC 2-0 (1-0)
    Gólszerző: Molnár A. P. (28.), Manga (92.).
  • Zsámbéki SK–Bicskei TC 0-3 (0-2)
    Gólszerző: Sóron (34.), Bozsoki (40.), Varga L. (67.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában