Rubicon-est

2024.04.22. 11:25

Komárom felépítéséről szólt a beszélgetés

Rubicon-estre várták az érdeklődőket nemrégiben a Brigetio Öröksége Látogatóközpontba. A kerekasztal-beszélgetés témája a két világháború között felépült Komárom volt.

Kemma.hu

A Rubicon Intézet országjáró sorozata ezúttal a Brigetio Öröksége Látogatóközpontba látogatott el. Az eseményen szó volt a Duna jobb partján, a két világháború közt kiépült Komárom-Újváros társadalmáról, közigazgatásáról, intézményeiről, a város fejlődésében meghatározó szerepet játszó Alapy Gáspár polgármesterről. Mindemellett a város két kiemelkedő országgyűlési képviselőjéről, Klebelsberg Kuno és Zsindely Ferenc szerepéről is szó esett.

Újváry Gábor, Számadó Emese és Szarka László a Komárom újjáépítéséről szóló beszélgetésen
Újváry Gábor, Számadó Emese és Szarka László a Komárom újjáépítéséről szóló beszélgetésen
Fotó: Komárom / Forrás: Facebook

A beszélgetés résztvevői voltak: Számadó Emese, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója, Újváry Gábor a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár általános és tudományos főigazgató-helyettese és Szarka László, a Rubicon Intézet tudományos főmunkatársa, a Selye János Egyetem oktatója. A múzeumban egyébként megtekinthető a Komárom újjáépítése Trianon után kiállítás, amely az előadáson is tárgyalt történelmi időszakot dolgozza fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában