Tárlat

2023.11.27. 12:03

Formabontó alkotásokkal állt elő az Esztergomi Művészek Céhe

Új lélegzet címmel tartotta meg november 24-én új tárlatát az Esztergomi Művészek Céhe (EMC). A Vármegyeházán megrendezett összeművészeti kiállítást Steindl Balázs alpolgármester és Bánhidy László, a céh korábbi elnöke köszöntötte.

Pöltl Zoltán

A kiállítás december 24-éig várja az érdeklődőket

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Vereckei András művészettörténész, az art csoport titkára moderálásában nyílt meg november 24-én az EMC Új lélegzet című összművészeti kiállítása Esztergomban. A Vármegyeháza dísztermében megrendezett tárlaton Steindl Balázs alpolgármesterköszöntőjében kiemelte, hogy ezen a kiállításon egy olyan művészeti eseményt láthat a közönség, ahol a kreativitás és az inspiráció nagy szerepet kap. 

Az alpolgármester hozzátette: a céh büszkén mutatja be klasszikus és új tagjainak friss alkotásait, mellyel tovább viszi azt a folyamatot, mely szerint Esztergom életében jelentős szerepet játszik a művészet, a kultúra, illetve rámutatott, hogy egy-egy ilyen művészeti esemény mindig párbeszéd is egyben, a festők, grafikusok, szobrászok és a publikum között. 

A méltatást a céh korábbi elnöke, Bánhidy László nyugalmazott tanár mondta, aki többek között rámutatott: Esztergomban mindig voltak olyanok, akik nagyon fontosnak tartották a kultúrát, így azok is, akik 1991 szeptemberében 18-an Balla András fotográfus kezdeményezésére megalapították az Esztergomi Művészek Céhét. Bánhidy László a méltatás feladatát megoldva sorra vette az Új lélegzet tárlat minden egyes alkotójának műveit és pár mondatban rámutatott azok jellegzetességére, különleges megoldásaira, értékes újdonságára.

Céhes művek tárlata
Az esztergomi Vármegyeháza dísztermében berendezett EMC kiállításon A. Bak Péter, Andráskó Péter, Bangó Miklós, Bugyács Sándor, Galyasi Géza Attila, Gál András, Gintner Csilla, Kókay Krisztina, Mudrák Attila, Prunkl János, Radócz Balázs, Szilágyi László, Szeder P. Balázs, Végh Éva, Zagonyi Petra, Zichó Gabriella, Zoart és Gúgyela Tamás művei láthatók. A kiállítás megtekinthető december 24-ig, minden pénteken és szombaton 14 és 18 óra között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában