Emlékidézés

2023.10.25. 20:24

Egy nagy P. kis titka derült ki a lábatlani emlékkiállításon

A Janus Pannonius-díjas festőművész, grafikus, tanár, hegedűkészítő P. Bak János (1913–1981) születésének 110. évfordulója alkalmából rendezett emlékkiállítást fia, a Duna-parti városunkban, Lábatlanon élő és alkotó A. Bak Péter Corvin-díjas festőművész nyitotta meg a Gerenday Közösségi Házban.

Fenyvesi Károly

A. Bak Péter most, és hetven éve apukája festményén

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Az eseményen jelen volt Teller Péter, a város polgármestere és sok helyi érdeklődő mellett, további művészetbarátok csapata a szomszédos településekről, illetve Tatabányáról, Tatáról, Budapestről és a Felvidékről is. A megjelenteket a kiállítás kurátoraként is köszöntő A. Bak Péter többek közt elmondta édesapja művészneve P. betűjének titkát is, Pázdmándhegyen született. Jutott idő több kérdés megválaszolására is.

A magyar festészet napja alkalmából falakra került negyven, nagyon sok családi ihletettségű alkotás hétköznaponként november 24-ig tekinthető meg díjtalanul. A jövő hét péntekén délután három órától a P. Bak János hagyaték immár egyedüli örököse, A. Bak Péter tárlatvezetéssel vár minden művészbarátot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában